Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Γεωργία χτίζει το κτηματολόγιο της πάνω στο Blockchain

O γνωστός Περουβιανός οικονομολόγος Hernando DeSoto ειδικεύεται στα ζητήματα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ειδικά σε ότι αφορά τη γη, αναφέρει ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτη περιουσία που ξεπερνάει τα 20 τρισ. δολ. σε όλο τον κόσμο.

Ο κύριος DeSoto εκτός απο πρόεδρος του Think Tank Institute for Liberty and Democracy είναι και σύμβουλος της εταιρείας BitFury που δραστηριοποιείται στο χώρο του Bitcoin mining, και πλέον στο Blockchain, απο το 2011 και έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο.

BitFury_Desoto
O CEO της Bitfury, Valery Vavilov, υπέγραψε συμφωνία με τον δημόσιο οργανισμό κτηματολογίου της Γεωργίας για να αναπτύξει ένα σύστημα καταγραφής των τίτλων ιδιοκτησίας γης και περιουσίας το οποίο θα βασίζεται στο Blockchain.

Όπως αναφέρει ο Vavilov με το σύστημα αυτό η ασφάλεια των δεδομένων αυξάνεται, με τα στοιχεία να μη μπορούν να αλλάξουν, η δημόσια αρχή θα μπορεί να ελέγχει το αρχείο καταγραφής ακόμα και σε πραγματικό χρόνο και φυσικά τα κόστη της όλης διαδικασίας θα είναι ελάχιστα με την εγγραφή των τίτλων να μπορεί να γίνεται και μέσω Smartphones.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του προέδρου του κτηματολογίου της Γεωργίας ο οποίος αναφέρει ότι: “H ανάπτυξη ενός αξιόπιστου κτηματολογίου στη χώρα, βασιζόμενο στο Blockchain, θα δείξει στον κόσμο ότι η Γεωργία είναι μια μοντέρνα, διαφανής και κυρίως μια ΜΗ-διεφθαρμένη χώρα και θα δείξει το δρόμο πως πρέπει να γίνεται η κτηματογράφηση“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις