Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O χάρτης των επενδύσεων στην “κατά παραγγελία” βιομηχανία

Το CBInsights δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με τις επενδύσεις στην βιομηχανία κατά παραγγελία – on demand προϊόντων και υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, χωρισμένη σε υποκατηγορίες μάλιστα, απο το 2013 έως το 2016. Πρόκειται για ένα χάρτη καταγραφής δραστηριότητας των επενδυτικών κεφαλαίων, άνω των πέντε επενδύσεων σε κάθε κατηγορία, με το κόκκινο χρώμα να δείχνει περισσότερες επενδύσεις και το πράσινο λιγότερες.

Το 2015 ήταν μια έντονη επενδυτική χρονιά για τις Startups κατά παραγγελία προϊόντων και υπηρεσιών κυρίως στους τομείς της διανομής φαγητού, στον καθαρισμό σπιτιών και στις υπηρεσίες ταξί. Βέβαια προς το τέλος του έτους οι επενδύσεις στις υπηρεσίες ταξί έπεσαν αν και φαίνονται κάποια σημάδια ανάκαμψης το 2016.

Έτοιμο φαγητό και είδη Σουπερμάρκετ
Πρόκειται για την κατηγορία με το μεγαλύτερο αριθμό επενδύσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και με τη μεγαλύτερη πτώση απο τις αρχές του 2015 μέχρι τις αρχές του 2016. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις για το 2016 έγιναν στην DoorDash και στην ινδική Swiggy.

Υπηρεσίες Taxi
Σύμφωνα με το CBInsights οι επενδύσεις στις μεταφορές έδειξαν σημάδια ανάκαμψης το πρώτο τρίμηνο του 2016 με τις εταιρείες HopSkipDrive, iTaxi, Orahi, Lyft και Jugnoo να ξεχωρίζουν.

Μεταφορές-Logistics
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν εταιρείες κούριερ οι οποίες συνδέουν τα καταστήματα με τους πελάτες όπως για παράδειγμα οι Grofers, YunNiao.me και Postmates.

Προσωπικές υπηρεσίες
Μια αρκετά μεγάλη κατηγορία η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες ομορφιάς, babysitting, φύλαξη και βόλτα σκύλων, πλύσιμο ρούχων κ.α. με έντονη δραστηριότητα και στην Ελλάδα. Η κατηγορία αυτή μετά απο μια μεγάλη πτώση παρουσίασε άνοδο στις αρχές του 2016 με επενδύσεις στις Startups Missbeez, Soothe, Zeel Networks και Urban Dhobi.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις