Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft επιστρέφει στις επενδύσεις venture capital

Με ένα αρκετά κατατοπιστικό blog post ο εταιρικός αντιπρόεδρος Microsoft Ventures, Nagraj Kashyap, ανακοίνωσε ότι η Microsoft επιστρέφει στις επενδύσεις venture capital σε Startups οι οποίες είχαν στην ουσία σταματήσει.

Η Microsoft απο το 2012 ασχολείται με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση Startups μέσω του Bing Fund. To 2013 αυτό πέρασε στο Microsoft Ventures το οποίο χρηματοδοτούσε Startups αρχικού σταδίου οι οποίες ξεχώριζαν απο τα προγράμματα Accelerator κατά βάση.

Όπως αναφέρει ο Nagraj Kashyap η νέα ομάδα Microsoft Ventures θα καλύψει το κενό μεταξύ των επενδύσεων του Microsoft Accelerator και των μεγάλων συνεργασιών και εξαγορών που πραγματοποιεί η Microsoft και θα κάνει απευθείας επενδύσεις σε Startups με ξεχωριστές και “disruptive” τεχνολογίες σε επίπεδο “Series A” και άνω.

Σε πρώτη φάση η νέα ομάδα θα εστιάσει σε Startups στη Silicon Valley, στο Σιάτλ, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι πρώτες εταιρείες.

Θα δοθεί έμφαση σε τεχνολογίες που εμπλουτίζουν το Azure και κινούνται στο χώρο του SaaS, στο χώρο των Windows και του HoloLens σε επίπεδο καταναλωτών, σε προϊόντα επικοινωνίας γύρω απο το Office 365 αλλά και σε εταιρικές εφαρμογές.

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση απο τη Microsoft αλλά θα πρέπει να δούμε αν οι founders θα επιλέξουν να μπουν, και να επενδύσουν με τη σειρά τους, στο οικοσύστημα της Microsoft η οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική υπηρεσία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις