Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Μαγνήτης” το Βερολίνο για τις Startups που εδρεύουν στο Λονδίνο!

Περισσότερες από 100 Startups έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη μεταφορά τους από το Λονδίνο στο Βερολίνο μετά την ανακοίνωση για το Brexit,  σύμφωνα με την Γερουσιαστή Οικονομίας, Τεχνολογίας και Έρευνας στο Βερολίνο, Cornelia Yzer.

Όπως η ίδια δήλωσε στο πλαίσιο του «London Fintech Week 2016» – το οποίο ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα – έχει δεχτεί ερωτήσεις από πάνω από 100 ενδιαφερόμενες Startups σχετικά με την μεταφορά τους από το Λονδίνο στο Βερολίνο.

Στην διάρκεια της παρουσίασής της η Cornelia Yzer αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του Βερολίνου έναντι του Λονδίνου τονίζοντας ότι: “Κάθε 20 ώρες μια νέα Startup ιδρύεται ενώ είναι μια πόλη όπου ανθίζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του FinTech, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των εφαρμογών για κινητά, ενώ  αυξανόμενος αριθμός πολυεθνικών έρχονται στην πόλη και δημιουργούν εκκολαπτήρια και προγράμματα επιτάχυνσης”.

Cornelia Yzer _
H Γερουσιαστής Οικονομίας, Τεχνολογίας και Έρευνας, Cornelia Yzer συνομιλεί με Startuppers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Γερμανία μετρά πάνω από 250 εταιρείες FinTech εταιρείες με τις 70 από αυτές να βρίσκονται στο Βερολίνο. Δέκα σημαντικές FinTech συμφωνίες επιτεύχθηκαν στο Βερολίνο το 2015, αξίας περίπου 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ οι επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου σε εταιρείες με έδρα το Βερολίνο ανήλθαν στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στον αντίποδα, ο Rajesh Agrawal, Αντιδήμαρχος Επιχειρήσεων του Λονδίνου προσπάθησε να ελαφρύνει το κλίμα που έχει προκληθεί από την ανακοίνωση για το Brexit σχολιάζοντας: «Η απόφαση για το Brexit ήταν κακά μαντάτα για το Λονδίνο αλλά εδώ είμαστε. Το Λονδίνο επέζησε της Μεγάλης Πυρκαγιάς, της Πανώλης, τον βομβαρδισμό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και της Lehman Brothers. Θα τα καταφέρουμε και με το Brexit».

Rajesh Agrawal _
O Αντιδήμαρχος Επιχειρήσεων του Λονδίνου, Rajesh Agrawal.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις