Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Claned: Τεχνητή Νοημοσύνη στο EduΤech από τη Φινλανδία

Στην τεχνολογία για την εκπαίδευση, το λεγόμενο EduTech θα επικεντρωθεί η Φινλανδία σύμφωνα με τον Vesa Perälä, Ιδρυτή της Claned, μιας φινλανδικής εταιρείας που εστιάζει στο Fintech και συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη με κοινωνική μάθηση. Ο Vesa Perälä  θεωρεί ότι μετά τα κινητά τηλέφωνα και τα games, το next big thing από την χώρα της Rovio και της Supercell, θα είναι οι startups που θα εστιάζουν στην τεχνολογία για την εκπαίδευση.

Παρόλο που η Φινλανδία θεωρείται από πολλούς η χώρα με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο, ωστόσο, ο τομέας της ψηφιακής μάθησης και οι αντίστοιχες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στα πανεπιστήμια θέλουν ακόμη δουλειά. Αν και ένα open-source σύστημα διαχείρισης είναι από τα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή, εντούτοις δεν παρέχει δύο απαραίτητα στοιχεία που απαιτεί η σύγχρονη εκπαιδευτική ψυχολογία: εξατομικευμένη και κοινωνική μάθηση.

Vesa Perälä
Ο Vesa Perälä, ιδρυτής της Claned

Η Claned (προηγουμένως ονομαζόμενη TribaLearning) ισχυρίζεται ότι κάνει ακριβώς αυτό, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Η πλατφόρμα εκμάθησης της Claned κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης και αλγορίθμων για να καταλάβει πως μαθαίνουν διαφορετικοί μαθητές.  Εν συνεχεία χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση για να βελτιστοποιήσει την αποδοτικότητα της εκμάθησης με εξατομικευμένες προτάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να προτείνει συγκεκριμένο υλικό ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή. Αναφορικά με την κοινωνική διάσταση, η αυτοματοποιημένη δημιουργία συνεργατικών γκρουπ διδασκαλίας (ή φυλής/clan) είναι το future της τεχνολογίας εκμάθησης (edutech).

Προς το παρόν η Claned προσπαθεί να αυξήσει την χρηματοδότησή της για να επιταχύνει την περαιτέρω διεθνή της ανάπτυξη. Η εκστρατεία στην πλατφόρμα crowdfunding του Invesdor έχει αγγίξει σχεδόν τα 200.000 ευρώ από τον στόχο των 500.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις