Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη συνεργασία PayPal – Visa

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του PayPal για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανακοινώθηκε στρατηγική συνεργασία μεταξύ του μεγάλου ηλεκτρονικού πορτοφολιού και της Visa.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου του 2016 για το PayPal άγγιξαν τα 2,65 δισ. δολ. λίγο πάνω απο την εκτίμηση των αναλυτών για 2,6 δισ. δολ. ενώ η εταιρεία εκτιμά ότι το 2016 θα κλείσει με έσοδα της τάξης των 11 δισ. δολ.

Οι σχέσεις του PayPal με τις μεγάλες εταιρείες καρτών είναι μια λυκοφιλία θα λέγαμε μια και το PayPal είναι ένα βασικό μέσο ηλεκτρονικών πληρωμών, με μεγάλο μερίδιο αγοράς, κάτω από το οποίο καλύπτονται οι κάρτες για ασφάλεια και ευκολία. Η τροφοδοσία του πορτοφολιού στο PayPal, αλλά και οι πληρωμές, γίνεται συνήθως με χρέωση της πιστωτικής κάρτας ή με τη μεταφορά χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό ή αλλιώς όπως λέγεται ACH.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι αν το PayPal δώσει βάρος στην μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτικές κάρτες και οι τράπεζες θα χάσουν ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς και θα σημάνουν τα τύμπανα του πολέμου. Και ένας βασικός λόγος για το PayPal να προτιμήσει τη μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών του είναι γιατί έχει χαμηλότερα έξοδα απ’ αυτά που χρεώνουν οι εταιρείες καρτών.

Δυο μήνες πριν ο CEO της VISA Charlie Scharf είχε διατυπώσει μια απειλή, εμμέσως πλην σαφώς, ότι αν το PayPal δώσει έμφαση στο ACH η VISA θα απαντήσει με ανάλογα προϊόντα τα οποία θα έχουν χαμηλότερα έξοδα για τους εμπόρους…

Η συμφωνία μεταξύ Paypal και Visa περιλαμβάνει:

  • Προώθηση των καρτών Visa σαν προτιμώμενο τρόπο πληρωμής και γεμίσματος του ηλεκτρονικού πορτοφολιού.
  • Το PayPal δεν θα προωθεί στους κατόχους καρτών VISA την μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών ενώ θα προσπαθήσει να μεταφέρει πελάτες που χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο σε κάρτες VISA.
  • Το PayPal θα μπεί στο πρόγραμμα Visa Digital Enablement Program (VDEP) στις Η.Π.Α. κάτι που σημαίνει ότι θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω φορητών συσκευών και άλλων μέσων στα φυσικά καταστήματα και με το PayPal.
  • Θα δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρονται χρήματα από το PayPal σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μέσω πιστωτικών καρτών VISA και την υπηρεσία VISA Direct.

Τέλος, η Visa θα επιδοτήσει το PayPal ανάλογα με τη κίνηση που θα κερδίσει για να αντισταθμιστούν οι αυξημένες χρεώσεις.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις