Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

KYON: Tο «έξυπνο» και ελληνικό κολάρο για σκύλους

Η ΚΥΟΝμία αμιγώς ελληνική startup εταιρεία – σχεδίασε ένα «έξυπνο» κολάρο για σκύλους και γάτες, το οποίο είναι ήδη υποψήφιο για ένα εκ των δύο κορυφαίων βραβείων στο διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης IDEAέναν από τους κορυφαίους θεσμούς στο χώρο της σχεδίασης στον κόσμο.

Στα βραβεία IDEA – τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Βιομηχανικών Σχεδιαστών Αμερικής– βραβεύονται κάθε χρόνο προϊόντα που ξεχωρίζουν για την καινοτόμο σχεδίαση, την κοινωνική προσφορά καθώς και τη συνολική αισθητική τους

Το ΚΥΟΝ είναι το πρώτο κολάρο για κατοικίδια, το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονους αισθητήρες και ξεχωρίζει για την πλειάδα σύνθετων λειτουργιών που διαθέτει, όπως:

  • Εντοπισμό θέσης και πλοήγηση προς το χαμένο κατοικίδιό μας μέσω της τεχνολογίας 3D GPS και της κινητής τηλεφωνίας.
  • Αποτροπή πιθανής θερμοπληξίας του σκύλου μας μέσω του αισθητήρα θερμοκρασίας.
  • Αποφυγή πνιγμού: Η ειδοποίηση αποφυγής πνιγμού ενεργοποιείται όταν π.χ. ένας σκύλος πέσει τυχαία σε πισίνα, στη θάλασσα ή από προκυμαία σε βαθιά νερά.
  • Συνεχές γάβγισμα/αποτροπή καβγάδων: Με τη λειτουργία «Shhh!» το KYON μας προσφέρει έναν ήπιο τρόπο να σταματήσει το συνεχές νευρικό γαύγισμα με την εκπομπή μιας δέσμης υπερήχων. Επιπλέον, επειδή οι καβγάδες -ειδικά μεταξύ σκύλων- είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο, η λειτουργία «Pacifier» μας προσφέρει τη δυνατότητα να το αποτρέψουμε, με την εκπομπή υπερήχων που βάζουν «φρένο» στην επιθετικότητα των δύο σκύλων.
  • Bελτίωση της επικοινωνίας σκύλου/ανθρώπου: Φιλτράροντας την πληθώρα πληροφοριών από τους αισθητήρες του KYON, δημιουργούνται και προβάλλονται μια σειρά μηνυμάτων που «μεταφράζουν» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σκύλος μας, όπως “Im happy”, “Im not feeling well”, “Im hot!” κ.α.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έτρεξε μια πετυχημένη καμπάνια στο Kickstarter, μέσω της οποίας συγκέντρωσε περίπου 89.000 δολ., με τον στόχο να ήταν 75.000 δολ., με την παραγωγή του έξυπνου κολάρου να έχει ήδη αρχίσει. 

Τέλος, το KYON Pet Tracker είναι επίσης υποψήφιο για τα βραβεία κοινού του ίδιου διαγωνισμού. Οι φίλοι και υποστηρικτές του KYON μπορούν να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα της IDEA μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Kyon

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις