Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cisco: κατάργηση 5.500 θέσεων εργασίας

Την κατάργηση 5.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Cisco, ήτοι το 7% του συνολικού προσωπικού της. Σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του δ΄τριμήνου η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα το νέο της σχέδιο αναδιάρθρωσης βάσει του οποίου η εταιρεία θα εστιάσει τις δραστηριότητες της όπως η ασφάλεια, το IoT (Internet of Things), οι υπηρεσίες cloud και τα data center. Το νέο πλάνο θα τεθεί σε εφαρμογή το α΄τρίμηνο του οικονομικού έτους 2017.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα του CRN ο γνωστός κολοσσός σκοπεύει να προβεί στην απόλυση 14.000 εργαζομένων και σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει πακέτο εθελουσίας εξόδου στους εργαζομένους της. Η είδηση για την μείωση 14.000 θέσεων εργασίας ήρθε στη δημοσιότητα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, οπότε δεν είναι γνωστό ακόμη αν ισχύει και στο μέλλον η εταιρεία θα ανακοινώσει περαιτέρω απολύσεις.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κολοσσός της δικτύωσης ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 2,8 δισ. δολάρια σε έσοδα 12,64 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο για πωλήσεις 12,57 δισ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις