Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 2 εκατ. δολ. σε εταιρεία δανεισμού σε ισπανόφωνες επιχειρήσεις

Tο ποσό των 2 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Camino Financial, μια online χρηματοπιστωτική εταιρεία που παρέχει δάνεια  σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε ισπανόφωνους. Της χρηματοδότησης ηγούνται οι Collaborative Fund και Hunt Holdings LP.

Για την ακρίβεια, η Camino δεν εξασφαλίζει το δάνειο, αλλά βοηθά ισπανόφωνες μικρές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν δανειστές ή επιχειρήσεις που δανείζονται πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ώστε να εξασφαλίσουν τον δανεισμό που επιθυμούν. Για την υπηρεσία της η Camino χρεώνει ένα μικρό ποσοστό επί του δανείου.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Camino εξασφάλισε 750.000 δολάρια σε κεφάλαιο seed από θεσμικούς και επιχειρηματικούς αγγέλους. Πρόσφατα η εταιρεία εξασφάλισε και μια πρόσθετη χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων. Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει τo κεφάλαιο εκκίνησης (seed capital) για να αναβαθμίσει τον τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ καθώς και για να βελτιώσει τις τεχνολογικές της υποδομές.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Stanford, μόνο 6% των εταιρειών που ανήκουν σε ισπανόφωνους έχει λάβει κάποιο εμπορικό δάνειο, ενώ ποσοστό μικρότερο του 1% έχει λάβει χρηματοδότηση μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους δίδυμους αδερφούς Sean και Kenny Salas, όταν έκαναν το MBA τους στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο Sean Salas, Διευθύνων Σύμβουλος της Camino δήλωσε σχετικά: “Πρόκειται για μια συναρπαστική στιγμή για την Camino, καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας να καταστούμε ηγέτες της αγοράς στον ηλεκτρονικό χώρο του δανεισμού”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις