Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΗΠΑ: Σε μικρότερα funds “κινήθηκαν” τα επενδυτικά κεφάλαια στο δεύτερο τρίμηνο

Συνολικά 7,2 δισ. δολάρια έχουν συγκεντρώσει τα επενδυτικά ταμεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Thomson Reuters που δημοσίευσε το peHUB. Κεφάλαια “σήκωσαν” συνολικά 64 μεγάλες και μικρές επενδυτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός είναι κατά 20% χαμηλότερος από τα 9,1 δισ. δολ. που συγκεντρώθηκαν από 69 εταιρείες στο πρώτο τρίμηνο, αλλά πάνω από τα διπλά από όσα συγκεντρώθηκαν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες συγκέντρωσαν το 42% των κεφαλαίων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο πρώτο τρίμηνο ήταν 59%. Στο δεύτερο τρίμηνο, μόνο ένα ταμείο “σήκωσε” περισσότερα από 700 εκατ. δολ (Norwest Venture Partners). Αντίστοιχα, στο πρώτο τρίμηνο, πέντε εταιρείες είχαν σηκώσει πάνω από 950 εκατ. δολ. η κάθε μία.

Η Northwest, συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 1,2 δισ. και ήταν το μόνο ταμείο που ξεπέρασε στο δεύτερο τρίμηνο το 1 δισ. δολ., σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Στο πρώτο τρίμηνο κεφάλαια άνω του 1 δισ. συγκέντρωσαν τέσσερις εταιρείες (και άλλη μία 950 εκατ. δολ.).

Αντίθετα, μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των ταμείων που συγκέντρωσαν ανάμεσα σε 200 και 375 εκατ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο, δείχνοντας μία “μετακίνηση” στη συγκέντρωση κεφαλαίων προς μικρότερα funds.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις