Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 10 κορυφαίες Λονδρέζικες Startup της Ευρώπης

Τη λίστα με τις 100 κορυφαίες startup της Ευρώπης εξέδωσε το Wired η οποία θα κυκλοφορήσει στο τεύχος Οκτωβρίου.

Η λίστα εκδίδεται σε ετήσια βάση από το 2011 και παρουσιάζει τις 100 πιο “hot” Startup στην Ευρώπη χωρισμένες ανά χώρες και πρωτεύουσες: Λονδίνο, Βερολίνο, Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Μόσχα, Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη.

Αναμφισβήτητα το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και μας απασχόλησε ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Αυτό το χρόνο, στη λίστα βρίσκεται και η Magic Pony που εξαγοράστηκε νωρίτερα μέσα στο χρόνο από το Twitter.  Στη λίστα συγκαταλέγονται και οι Deliveroo και Improbable που ήταν και πέρυσι στην ίδια λίστα.

Δείτε συνοπτικά ποιες άλλες δέκα λονδρέζικες Startup βρέθηκαν στη λίστα με τις 10 κορυφαίες Startup από το Λονδίνο.

Property Partner

Πρόκειται για μια πλατφόρμα crowdfunding που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν μετοχές σε διαμερίσματα ή σπίτια προς ενοικίασης. Μέσα στο 2016 η Property Partner εξασφάλισε 22,4 εκατομμύρια δολάρια στο β΄γύρο χρηματοδότησης.

Student.com

Μια ακόμη εταιρεία PropTech βρίσκεται στη λίστα. Η Student.com εξειδικεύεται στην εύρεση φοιτητικής στέγης. Στους επενδυτές της εταιρείας περιλαμβάνεται και ο ιδρυτής του Spotify. Νωρίτερα μέσα στο 2016 εξασφάλισε χρηματοδότηση 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την Octopus Ventures να ηγείται της χρηματοδότησης.

Babylon

Η Babylon ανήκει στον αναδυόμενο τομέα του λεγόμενου HealthTech και επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν συνεδρίες μέσω τηλεφώνου ή βίντεο με γενικούς παθολόγους. Στις αρχές του έτους η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Magic Pony

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία εξαγοράστηκε από το Twitter τον Ιούνιο. Η εταιρεία εξειδικεύεται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Osper

Η Osper δραστηριοποιείται στον τομέα του Fintech και έχει σκοπό να διδάξει τα παιδιά διαχείριση χρήματος. Η Osper απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 8 με 18 ετών και προσφέρει προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες. Τον Ιούνιο του 2014 εξασφάλισε επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Deliveroo

Από τις πιο γνωστές εταιρείες ακόμη και σε αυτούς που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την λονδρέζικη σκηνή. Η εταιρεία διανομής φαγητού εξασφάλισε νωρίτερα μέσα στο έτος χρηματοδότηση 275 εκατομμυρίων δολαρίων και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά στη λίστα.

Winnow

Η Winnow δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης φαγητού και αποβλήτων και αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος της σπατάλης του φαγητού. Προσπαθεί να το επιτύχει αλλάζοντας τις αγοραστικές και διατροφικές συνήθειες των εταιρειών και μετρώντας το φαγητό που πετάχτηκε. Τον Ιανουάριο η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Improbable

Η Improbable δραστηριοποιείται στο χώρο του gaming και εξειδικεύεται στην προσομοίωση εικονικών περιβαλλόντων. Η εταιρεία δημιούργησε το SpatialOS μια εφαρμογή που επιτρέπει στους προγραμματιστές τη δημιουργία online κόσμων σε μαζική κλίμακα. Ανάμεσα στους επενδυτές της Improbable βρίσκεται και η Andreessen Horowitz (επενδύτρια του Facebook και Twitter) που το 2015 επένδυσε 20 εκατομμύρια δολάρια.

Carwow

​Μέσω του Carwow ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει διάφορα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, ενημερώνει τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων να κάνουν την καλύτερη προσφορά στον πελάτη. Τον Ιανουάριο εξασφάλισε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Grabble

Το Grabble δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου και έχει περιγραφεί από πολλούς σαν το Tinder της μόδας. Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να δει και να επιλέξει αντικείμενα προς αγοράς από διάφορα καταστήματα και να τα προσθέσει άμεσα στο καλάθι του, γλιτώνοντάς σας έτσι χρόνο και κόπο. Η εταιρεία το 2015 εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις