Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ιταλική UniCredit δημιουργεί θυγατρική τράπεζα σε “App”

H UniCredit είναι μια μεγάλη παραδοσιακή τράπεζα η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική τακτική στο θέμα του FinTech: αυτή της «άμεσης επίθεσης».

Το UniCredit ιδρύθηκε το 1998 μετά από την συνένωση διάφορων ιταλικών τραπεζών, από τότε μέχρι σήμερα έχει απορροφήσει γερμανικές και αυστριακές τράπεζες δημιουργώντας ένα μεγάλο όμιλο με παρουσία σε πέντε χώρες και τζίρο 22,5 δισ. ευρώ το 2014 και κέρδη 2,8 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να προσπεράσει τις συνεργασίες στο θέμα FinTech και να δημιουργήσει την buddybank, μια θυγατρική τράπεζα σε App, στα πρότυπα των N26, Atom Bank κ.α. Η νέα τράπεζα θα ξεκινήσει τις εργασίες της αρχές του 2017 έτσι ώστε να έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την ΕΚΤ.

Θα απευθύνεται στη νέα γενιά πελατών οι οποίοι επιζητούν αμεσότητα, ευκολία χρήσης και πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες από μια τράπεζα, με όλες τις λειτουργίες να γίνονται μέσω υπολογιστή και Smartphone.

H Buddybank θα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 εκατ. ευρώ, θα έχει την έδρα της στο Μιλανο και θα απευθύνεται στην Ιταλία αρχικά ενώ στα πλάνα των υπευθύνων είναι η ανάπτυξη σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική. Η πρόβλεψη είναι να έχει βγάλει τα χρήματα της επένδυσης τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας φτάνοντας τους 300.000 πελάτες.

Αρχικά θα προσφέρει λογαριασμούς όψεως / τρεχούμενους, κάρτες και προσωπικά δάνεια ενώ θα συνεργάζεται με την MasterCard για την υποστήριξη των πληρωμών μέσω καρτών αλλά και τη FICO για την αξιολόγηση των δανείων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις