Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υψηλά τα κόστη στέγασης Startups ανά τον κόσμο!

Η αγγλική εταιρεία συμβούλων εταιρικής παρουσίας και στέγασης Knight Frank πραγματοποίησε μια έρευνα κόστους εγκατάστασης για Startups σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, στις τεχνολογικές και επιχειρηματικές περιοχές.

Η εταιρεία υπολόγισε το κόστος χρονομίσθωσης και διαμόρφωσης χώρων γραφείων 600 sq ft ή 56 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι ένα τυπικό μέγεθος.

Στη περιοχή Shoreditch του Λονδίνου όπου παρουσιάζει αυξημένη ζήτησης εγκατάστασης λόγω Tech City τα 56 τετραγωνικά κοστίζουν 66.706 δολ. / έτος, πρόκειται για το υψηλότερο κόστος σε όλο τον κόσμο. Ακολουθεί το Brooklyn στη Νέα Υόρκη με 62.736 δολ. / έτος, το Mid-Market στο Σαν Φρανσίσκο με 61.680 δολ. / έτος, η 1η, 2η και 9η District στο Παρίσι με 57.426 δολ. / έτος και η Seaport District στη Βοστόνη με 50.700 δολ. / έτος.

Νέες τεχνολογικές περιοχές όπως το Silicon Docs στο Δουβλίνο, The Domain στο Ώστιν και South Lake Union στο Σηάτλ, τη πόλη των Microsoft και Amazon, παρουσιάζουν πιο λογικά κόστη μεταξύ 33 και 47 χιλιάδες δολ.

Χώροι Co-Working

Μια καλή εναλλακτική για τις Startups είναι και θα είναι οι χώροι Co-Working με τέσσερα γραφεία για παράδειγμα τα οποία έχουν σαφώς πιο προσγειωμένα κόστη, ακόμα και στο Λονδίνο. Τα τέσσερα γραφεία στο Λονδίνο κοστίζουν 29.000 δολ. / έτος και περίπου 37.000 δολ. / έτος στο Σαν Φρανσίσκο και τη Βοστόνη.

Τα κόστη Co-Working στην Αθήνα για τέσσερα γραφεία είναι αρκετά χαμηλά συγκρινόμενα με αυτά της έρευνας κάτι που κάνει ελκυστική την Αθήνα, με το Λονδίνο να βρίσκεται θεωρητικά στη χειρότερη θέσει εν όψει Brexit.

Startup-Office-Costs

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις