Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Saleforce εξαγοράζει AdTech Startup για 750 εκατ. δολ.

Η Salesforce είναι ένας μεγάλος παίκτης στην διαχείριση πελατών μεγάλων και μεσαίων πελατών, προσφέρει ένα εξελιγμένο σύστημα CRM με πολλές δυνατότητες, με αυτές που αφορούν τις καμπάνιες marketing να εμπλουτίζονται με την εξαγορά της Krux για 750 εκατ. δολ. σε μετρητά και μετοχές.

Η Salesforce είχε αρκετό καιρό να πραγματοποιήσει εξαγορά Startup κάτι που θα χαροποιήσει τους founders AdTech Startups μια και το συνολικό ποσό που προσφέρθηκε είναι υψηλό.

H Krux δραστηριοποιείται στον τομέα του Data Management Platform (DMP), συγκεντρώνει δηλαδή πολύτιμα δεδομένα και τα αναλύει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι χρήσιμα για τις καμπάνιες marketing, και όχι μόνο, των marketers, των εκδοτών και άλλων επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία που ενδιαφέρουν τους marketers είναι τα cookies IDs τα οποία είναι συνδεδεμένα με πολύτιμα προσωπικά δεδομένα μας, όπως τις αγοραστικές μας προτιμήσεις, δημογραφικά κ.α. Όπως καταλαβαίνουμε τα στοιχεία αυτά είναι πολύτιμα για τις διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών.

Μέχρι σήμερα η Salesforce πρόσφερε τη δυνατότητα DMP μέσω τρίτων λύσεων αλλά πλέον θα μπει στον πυρήνα της πλατφόρμας της, κάτι απαραίτητο για να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό, κυρίως από την Oracle και Adobe.

H Krux ιδρύθηκε το 2010, έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τρεις χρηματοδοτικούς γύρους συγκεντρώνοντας 50 εκατ. δολ. απο επενδυτικά κεφάλαια όπως οι Accel Partners, IDG Ventures, Sapphire Ventures, Temasek Holdings, Time Warner Investments κ.α. Τέλος, έχει πάνω από 200 μεγάλους πελάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις