Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

30 εκατ. ευρώ για την Γαλλική εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Navya

Τον περασμένο Οκτώβριο η Navya, με έδρα το Παρίσι και τη Λυών, παρουσίασε το ARMA ένα 100% ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα – μικρό λεωφορείο. Πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε επένδυση 30 εκατ. ευρώ από διάφορους επενδυτές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και μέχρι σήμερα είχε πάρει περίπου 7 εκατ. ευρώ. Η νέα επένδυση των 30 εκατ. ευρώ προήλθε από το μεγάλο προμηθευτή εξαρτημάτων αυτοκινήτων Valeo, την Keolis η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη δικτύων μεταφορών και μετακινήσεων και το Group 8 του Κατάρ.

Το Navya Atlas είναι 15 θέσεων, μπορεί να φτάσει τα 45 χιλιόμετρα / ώρα, είναι εντελώς αυτόνομο οδηγικά και ηλεκτρικό με αυτονομία από 5 έως 13 ώρες.
Χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες οπτικής υπολογιστικής αναγνώρισης περιβάλλοντος, LIDAR, GPS, οδόμετρο αλλά και υπολογιστική όραση για να αναλύει το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα τις πινακίδες κυκλοφορίας, τα φανάρια κ.α.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κέντρο των πόλεων αλλά και σε ιδιωτικούς ανοικτούς χώρους όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία. αεροδρόμια, πάρκα διασκέδασης κ.α.

Το Navya ARMA είναι ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία, ανοικτή για το κοινό στην Λυών, σε συνεργασία με την Keolis.

Navya2 Navya3 Navya4

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις