Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Funeralbooker: 1 εκατ. δολ. για ένα marketplace γραφείων κηδειών

Ως γνωστόν υπάρχει ένα marketplace για τα πάντα στις μέρες μας και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην υπάρχει ένα για τα γραφεία κηδειών.

Το Funeralbooker, με το κάπως ατυχές όνομα, λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2015 και μόλις έκλεισε χρηματοδότηση Seed 975 χιλιάδων δολαρίων από τη White Cloud Capital και έναν ιδιώτη επενδυτή. Το συνολικό ποσό που έχει λάβει μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 1,27 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον CEO της Startup, Ian Strang, η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πλατφόρμας τεχνολογικά, για marketing και άλλα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης ενώ μέσα στα πλάνα του είναι η επέκταση στην Ευρώπη.

Η ιδέα για το marketplace γραφείων κηδειών προήλθε από την ανάγκη των πελατών για μια πιο διάφανη, προσωπική και ξεκάθαρη διαδικασία την δύσκολη στιγμής της κηδείας. Η τεχνολογία, συνεχίζει ο Ian Strang, μπορεί να κάνει την διαδικασία σαφώς πιο εύκολη συνδέοντας χιλιάδες γραφεία με τον κόσμο που θέλει τη βοήθειά τους ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι παίρνουν τις υπηρεσίες που θέλουν στην χαμηλότερη τιμή.

Το White Cloud Capital, (μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση στη ονομασία), είδε μεγάλες ευκαιρίες στην ανάπτυξη του Funeralbooker, λόγω μοναδικότητας αλλά και ουσίας, και θα ενσωματωθεί στο portfolio των Startups υγείας και ευεξίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την υπεύθυνη του επενδυτικού κεφαλαίου.

FuneralBooker2

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις