Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Toyota επενδύει 10 εκατ. δολ. στην Getaround

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι αρκετά ενεργοί στις επενδύσεις αλλά και στις εξαγορές Startups που σχετίζονται με τον χώρο της αυτοκίνησης. Η Toyota Motor Corp την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε μεγάλη επένδυση στην αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ιδιωτών, Getaround.

H επένδυση έγινε μέσω του επενδυτικού βραχίονα της Toyota, Mirai Creation Investment, και έφτασε τα 10 εκατ. δολ. καλύπτοντας τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της Getaround. Το επενδυτικό κεφάλαιο εκτός από την αυτοκίνηση ασχολείται και με τη Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική και συμμετέχει και η μεγάλη Ιαπωνική τράπεζα Sumitomo.

H Getaround ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σικάγο, στην Ουάσιγκτον D.C. και σε άλλες πόλεις στις Η.Π.Α. και έχει πάνω από 200.000 μέλη. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να προσφέρουν τα ιδιωτικά αυτοκίνητά τους προς ενοικίαση στους χρήστες της εφαρμογής, με σχετικά χαμηλές τιμές, προσφέροντας ένα εξτρά εισόδημα στους ιδιοκτήτες το οποίο μπορεί να φτάσει τα 10.000 δολ. / έτος.

Η Toyota συνεργάζεται ήδη με την Uber προσφέροντάς αυτοκίνητα με leasing στους οδηγούς της αλλά και σε άλλους τομείς, ενώ έχει πάρει και μερίδιο στην εταιρεία. Εκτός από την Toyota, η Volvo έχει επίσης συνεργασία με την Uber, η Volkswagen έχει αποκτήσει μερίδιο της Gett ενώ η Daimler – Mercedes Benz έχει επενδύσει στις Hailo, Blacklane και myTaxi και έχει βάλει στο στόχαστρο της και την επέκταση στην Ελλάδα.
Τέλος η GM έχει εξαγοράσει 15 Startups του χώρου της από το 2011, έχει μερίδιο στη Lyft ενώ και η Ford έχει αρχίσει τις εξαγορές, όπως και η Nissan-Renault.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις