Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι κάμερες των Drones είναι παράνομες στην Σουηδία

Δύσκολα τα πράγματα για τους κατόχους drones με κάμερες στην Σουηδία αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι πρόκειται για συσκευές παρακολούθησης και κατασκοπείας!

Η Σουηδία έχει πολύ αυστηρούς νόμους σε ότι αφορά την παράνομη παρακολούθηση των πολιτών της και μόλις κατέταξε τα drones με κάμερες σε αυτή την κατηγορία συσκευών.

Αν και επιτρέπεται η λήψη βίντεο για προσωπική χρήση από κάμερες που βρίσκονται στο αυτοκίνητο, στο ποδήλατο ή στο κράνος, ωστόσο τα drones λόγω του ότι χειρίζονται εξ΄αποστάσεως μπορούν να κατασκοπεύσουν πρόσωπα και αντικείμενα.

Σε αυτή ακριβώς τη λεπτομέρεια βασίστηκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι δηλαδή η κάμερα στο ποδήλατο πάει όπου πάει και ο χρήστης, άρα είναι για προσωπική χρήση, ενώ τα drones φεύγουν από τον πεδίο χρήστη άρα είναι συσκευές κατασκοπίας.

Η λήψη βίντεο μέσω drones σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται πλέον στη Σουηδία μόνο από τις αστυνομικές αρχές ή μετά από ειδική άδεια για λήψεις σε ιδιωτικούς χώρους.

Όπως είναι φυσικό η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει την κοινότητα αλλά και το οικοσύστημα drones της Σουηδίας, το οποίο είναι αρκετά ενεργό με μεγάλους τζίρους και με πολλούς εργαζόμενους, μια και λήψεις video πόλεων, τοπίων, εκδηλώσεων ακόμα και για δημοσιογραφικούς λόγους πλέον απαγορεύονται στη Σουηδία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις