Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαθέσει έως και 1,6 δισ. ευρώ σε Startups

Μέχρι 1,6 δισ. ευρώ μπορεί να προσελκύσει η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού κεφαλαίου συν-επενδύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ για ανερχόμενες Startups.

Η Επιτροπή έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα επενδυτικά κεφάλαια στην Ευρώπη και όχι μόνο για συνεργασία τα οποία θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το τριπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την χρηματοδότηση καινοτόμων Startups και υπαρχόντων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη σε διάφορους τομείς με σκοπό τη γρήγορη ανάπτυξη και το Scaleup.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής για το χτίσιμο μια ενιαίας αγοράς κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Κάθε πρόταση συνεργασίας με νέα ή υπάρχοντα funds θα μπορεί να αντλήσει έως 300 εκατ. Ευρώ ενώ σε γενικές γραμμές η συνεισφορά της Ε.Ε. στα νέα σχήματα θα είναι το 25% του συνολικού κεφαλαίου που θα καταφέρει να συγκεντρώσει κάθε VC.

Στόχος της νέας πρωτοβουλίας είναι να προσελκύσει επενδυτές απ΄όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και θεσμικών επενδυτών όπως για παράδειγμα συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες κ.α.

Η Ευρώπη παρά το ότι έχει μέγεθος αγοράς των ΗΠΑ είναι πίσω στις επενδύσεις VCs, μια και το 2015 οι επενδύσεις έφτασαν τα 3,8 δισ. ευρώ σε 2.800 εταιρείες, ενώ στις ΗΠΑ το ποσό αυτό φτάνει τα 25 δισ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις