Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tango: Δημιούργησε fund για game developers ύψους 25 εκατ. δολ.

Ένα fund συνολικών κεφαλαίων 25 εκατ. δολ. για developers παιχνιδιών ανακοίνωσε η εταιρεία Tango, η οποία αναπτύσσει και διαθέτει την ομώνυμη πλατφόρμα επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων κειμένου και βιντεοκλήσεων που προσφέρεται για Android, iOS, Windows Phone και υπολογιστές.

Το 2013 η Tango πρόσθεσε στις υπηρεσίες που προσφέρει περίπου 15 online multiplayer games. Ανάμεσά τους ήταν και τέσσερεις τίτλοι της AbZorba Games, μίας startup εταιρείας με καταγωγή από την Ελλάδα. Το λανσάρισμα της υπηρεσίας παιχνιδιών αποδείχθηκε επιτυχημένο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και οδήγησε την εταιρεία στη διάθεση 25 εκατ. δολ. σε developers που θα αναπτύξουν παιχνίδια που θα συνεργαστύν με την Tango.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνολική επένδυση εταιρείας σε developers παιχνιδιών, αναφέρεται.

Τα κεφάλαια εκτός από την τοποθέτηση του παιχνιδιού μέσα στην πλατφόρμα θα διατεθούν και για την προώθησή τους μέσα από κανάλια εκτός Tango, ενώ η εταιρεία θα εξετάσει περαιτέρω επενδύσεις, ακόμη και εξαγορές, σε ομάδες developers, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, η βάση χρηστών της ξεπερνά τα 200 εκατ., το 70% των οποίων παίζει παιχνίδια στο mobile. H Tango πρόσφατα ανακοίνωσε τη συμμετοχή του κινεζικού “κολοσσού” Alibaba στο μετοχικό της κεφάλαιο με 250 εκατ. δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη σελίδα Global Games Fund της Tango.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις