Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Κροατική Oradian στοχεύει 2,5 δισ. αποκλεισμένους από το τραπεζικό σύστημα

Η Oradian έχει την έδρα της στο Ζάγκρεμπ και έχει αναπτύξει ένα πλατφόρμα SaaS η οποία διευκολύνει τις τράπεζες και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προσφέρουν τραπεζικές υπηρεσίες μέσω Smartphones και δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

H εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και μόλις πήρε την τέταρτη χρηματοδότηση από την Γερμανική Finance in Motion η οποία εστιάζει σε επενδύσεις οι οποίες έχουν κοινωνικό αντίκτυπο σε αναπτυσσόμενες χώρες κυρίως και διαχειρίζεται κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ.

Η Oradian έχει μια ισχυρή πελατειακή βάση στην Αφρική και ειδικά στη Νιγηρία, όπου ο πρώτος εκ των πελατών της έχει αυτή τη στιγμή 200.000 χρήστες οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ακόμα και εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων παρουσιάζοντας μεγάλη ανάπτυξη μέσα σε δυο μόλις χρόνια.

Αλλά και αρκετοί άλλοι πελάτες σε γειτονικές χώρες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Instafin για να προσφέρουν μικρο-δάνεια, μεταφορές χρημάτων και πληρωμές μέσω Smartphones.

O διευθύνων σύμβουλος της Oradian, Antonio Separovic, ανέφερε ότι η εταιρεία θέλει να γίνει ένας σημαντικός συνεργάτης των χρηματοπιστωτικών οργανισμών στις αναπτυσσόμενες χώρες και στοχεύει 2,5 δισ. κόσμο ο οποίος είναι εκτός τραπεζικού συστήματος σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις