Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Honda και Rakuten μπαίνουν στις υπηρεσίες ταξί σε App

Ο χώρος των υπηρεσιών ταξί σε App είναι πολύ ενεργός τόσο επιχειρηματικά όσο και επενδυτικά, με τις τελευταίες επενδύσεις να έρχονται από την μακρινή Ιαπωνία και δυο πολύ γνωστές εταιρείες.

Η Honda ανακοίνωσε πρόσφατα μια στρατηγική επένδυση στη Grab, το μεγάλο ανταγωνιστή της Uber στην Ασία χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες. Η Grab πήρε 750 εκατ. δολ. τον περασμένο Σεπτέμβριο από μια ομάδα επενδυτών της οποίας ηγήθηκε το μεγάλο Ιαπωνικό δίκτυο Softbank ενώ ο γύρος συνεχίστηκε και με την επένδυση της Tokyo Century.

Η Grab προσφέρει υπηρεσίες ταξί με ανεξάρτητους οδηγούς αλλά και επαγγελματίες αλλά και με δίκυκλα τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στην Ασία. Αν και η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν προσφέρεται σε όλες τις χώρες ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι η Honda είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δικύκλων στο κόσμο.

Η στρατηγική συνεργασία θα περιλαμβάνει την πώληση δικύκλων της Honda στους οδηγούς της Grab ενώ θα επεκταθεί και στη τηλεματική και κυρίως στην ασφάλεια των οδηγών δικύκλων με ειδικό εξοπλισμό. Στο μέλλον προβλέπεται και ενίσχυση του στόλου της Grab με ιδιόκτητα οχήματα από τη Honda.

H Grab δραστηριοποιείται σε 34 πόλεις, σε έξι χώρες στην Νοτιανατολική Ασία, έχει 24 εκατ. κατεβάσματα της εφαρμογής της και πάνω από 500.000 οδηγούς διαθέσιμος.

Rakuten

Ο μεγάλος έμπορος online Rakuten συμμετείχε στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης της Startup Careem με έδρα το Ντουμπάι. ύψους 350 εκατ. δολ. Στον γύρο συμμετείχε επίσης και η Saudi Telecom.

H Careem ιδρύθηκε το 2012 από δυο πρώην στελέχη της McKinsey και σήμερα λειτουργεί σε 47 πόλεις στην Μέση Ανατολή και την Αφρική. Στην Αίγυπτο μάλιστα, αρχές του 2016, σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια με τους οδηγούς ταξί του Καΐρου αλλά και τους αστυνομικούς (!) να επιτίθενται στους οδηγούς της Careem.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις