Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ασφαλιστική εταιρεία στην Ιαπωνία αντικαθιστά 34 υπαλλήλους με Τεχνητή Νοημοσύνη

Τελικά το ελάχιστο γενικό εγγυημένο εισόδημα από τα κράτη προς τους πολίτες φαίνεται να γίνεται όλο και πιο ελκυστικό μια και ήδη 34 θέσεις εργασίας σε μια ασφαλιστική εταιρεία αντικαταστάθηκαν με την τεχνητή νοημοσύνη Watson Explorer της IBM.

Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, oι 34 υπάλληλοι της Fukoku Mutual Life Insurance στο Τόκιο ήταν υπεύθυνοι για το έλεγχο όλων των παραστατικών αιτήσεων ιατρικών ασφαλιστικών καλύψεων και των πληρωμών στους δικαιούχους. Από το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά μια η ασφαλιστική εγκατέστησε το σύστημα Watson Explorer της IBM το οποίο μπορεί να αναλύει ψηφιακά και οπτικά όλα τα σχετικά δεδομένα συμπεριλαμβανομένων μη δομημένων κειμένων, εικόνων, ήχου και video και να επεξεργάζεται τα σχετικά ιατρικά δεδομένα νοσηλείας και να πραγματοποιεί τις πληρωμές.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική το σύστημα της IBM θα αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 30% και θα αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης των 200 εκατ. yen (1,6 εκατ. ευρώ) σχεδόν σε ένα χρόνο ενώ το κόστος συντήρησης θα φτάσει τα 120 χιλ. ευρώ ανά έτος.
132 χιλιάδες πληρωμές το έτος πραγματοποιεί η εταιρεία οι οποίες πλέον θα γίνονται σαφώς πιο γρήγορα και σε κάθε περίπτωση θα ελέγχονται από έναν υπάλληλο της ασφαλιστικής πριν πραγματοποιηθούν.

Άλλες δυο ασφαλιστικές στην Ιαπωνία έχουν εγκαταστήσει ή θα πρόκειται να εγκαταστήσουν παρόμοια συστήματα με την μία εξ’ αυτών να μην έχει πραγματοποιήσει απολύσεις μέχρι σήμερα.

Θεωρητικά συστήματα όπως αυτό της IBM μπορούν να αντικαταστήσουν τεράστια τμήματα και τομείς γραφειοκρατίας σε μεγάλες εταιρείες, οργανισμούς και ειδικά στο κράτος κάνοντας σαφώς πιο αποδοτικές τις υπηρεσίες για τους πολίτες αλλά με ένα σημαντικό κόστος απωλειών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Nomura Research Institute του 2015, στην Ιαπωνία μέχρι το 2035 οι μισές θέσεις εργασίας της χώρας μπορεί να αντικατασταθούν με κάποιο είδος ρομπότ,  κάνοντας ακόμα πιο μεγάλο το δίλημμα και τη συζήτηση για το μεγάλο κόστος εξάλειψης της όποιας γραφειοκρατίας και της αποδοτικότητας των διαφόρων υπηρεσιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις