Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η GE εξαγοράζει ισραηλινή Startup βιομηχανικού IoT

Το βιομηχανικό Internet of Things είναι μια τεράστια αγορά με μεγάλους τομείς: βαριά βιομηχανία, κατασκευές, αεροδιαστημική κ.α. όπου μπορούν να αναπτυχθούν εξελιγμένοι αισθητήρες, ψηφιακά δίκτυα, ανάλυση δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη και επικοινωνία μηχανών μεταξύ τους, τα οποία θα κάνουν την παραγωγή πολύ πιο αποδοτική και να μειώσουν τα κόστη.

Για να έχουμε μια εικόνα υπολογίζεται ότι η η αγορά του βιομηχανικού IoT ή IIoT αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 151 δισ. δολ. το 2020.

Η General Electric είναι μια από της μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες του κόσμου και εδώ και αρκετό καιρό επικεντρώνεται στον πυρήνα των εργασιών της, εγκαταλείποντας άλλες επενδύσεις που είχε κάνει όπως για παράδειγμα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η αμερικανική εταιρεία επενδύει σημαντικά στις ψηφιακές τεχνολογίες μέσω της GE Digital και για περίπου δυο χρόνια συνεργαζόταν στενά με την ισραηλινή Startup Nurego για το Predix, το λειτουργικό σύστημα του βιομηχανικού Internet, όπως το αναφέρει η General Electric.

H Nurego προσφέρει στις μεγάλες εταιρείες υποστήριξη, ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση δικτύων IoT και τα συνδέει με τις γραμμές παραγωγής σε όλο το φάσμα, ενώ το Predix επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη εφαρμογών από τρίτες εταιρείες IIoT και αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ψηφιακές υπηρεσίες της GE.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Nurego είναι άλλο ένα “προϊόν” της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ και  υποστηρίζεται από το τεχνολογικό VC The Hive και την EMC της DELL.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις