Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SolarisBank: Εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ

Η SolarisBank με έδρα το Βερολίνο κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με πηγές, με τη χρηματοδότηση αυτή, η SolarisBank θα προσπαθήσει να επεκταθεί στην Ευρώπη. Στο νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επενδυτικά σχήματα, τόσο από τη Γερμανία, όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει εντός των επομένων εβδομάδων, όταν η SolarisBank θα ανακοινώσει τους νέους της συνεργάτες, όπως και τα νέα της προϊόντα για τους συνεργάτες αυτούς.

Από την πλευρά της η SolarisBank δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε και αρνηθεί τις παραπάνω λεπτομέρειες, χωρίς να αναφέρει πως οι πληροφορίες που γενικά κυκλοφορούν δεν είναι σωστές.

Marko Wenthin
Ο CEO της SolarisBank, Marko Wenthin.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για επέκταση στην Ευρώπη, καθώς σκοπεύει να προσφέρει την υπηρεσία Banking as a Platform (BaaP) σε περισσότερες εταιρείες και άλλες FinTech Startups.

Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας πριν από δύο εβδομάδες, μέσω του CEO, Marko Wenthin.

Σημειώνεται, τέλος, πως αυτή τη στιγμή η SolarisBank αριθμεί 94 εργαζομένους και επεκτείνει την ομάδα της με 3 προσλήψεις ανά εβδομάδα κατά μέσο όρο τους 4 τελευταίους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις