Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

High-Class Startup “απαίτησε” θετικό κείμενο από συντάκτη αλλιώς θα χρέωνε 2.000 δολ.!

Η JetSmarter είναι μια Startup η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφορών με ιδιωτικά αεροπλάνα σε ένα κάπως πιο ευρύ κοινό, με το περιστατικό να έγινε στις ΗΠΑ και αφορούσε συντάκτη του γνωστού site The Verge.

Όπως αναφέρει το θέμα που έκανε το The Verge αν και έχουν δεχτεί πολλές επιθετικές αιτήσεις για θετική κάλυψη, ωστόσο καμία δεν έφτασε στο σημείο να ζητά επί της ουσίας χρήματα σαν εγγύηση ότι θα γραφτεί θετικό άρθρο.

Η JetSmarter προφανώς ήθελε να κάνει ένα θέμα το The Verge για τις υπηρεσίες της προσφέροντας ένα ταξίδι μεταξύ δυτικών και ανατολικών ακτών των ΗΠΑ. Στο κείμενο της συμφωνίας που έστειλε προς υπογραφή ανέφερε ότι θα πρέπει ο συντάκτης να δώσει μια πιστωτική κάρτα και την ταυτότητά του στην εταιρεία και να την εξουσιοδοτήσει να χρεώσει 2.000 δολ. εφόσον ο συντάκτης ακυρώσει το ταξίδι την ημέρα που θα κανονιστεί ή καθυστερήσει σημαντικά το ταξίδι αλλά και εφόσον δεν γραφτεί ένα θετικό και μεγάλο άρθρο για τις υπηρεσίες της JetSmarter εντός πέντε ημερών από το ταξίδι! Προφανώς δεν έγινε το ταξίδι…

Η JetSmarter ιδρύθηκε το 2012, πήρε πρόσφατα χρηματοδότηση 105 εκατ. δολ. με την αξία της να φτάνει τα 1,5 δισ. δολ. Οι επενδυτές περιλαμβάνουν τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τον Jay Z. Τα μέλη της με 15.000 δολ. συνδρομή το έτος έχουν δωρεάν πρόσβαση σε προγραμματισμένες πτήσεις και άδειες θέσεις ιδιωτικών jet και ειδικές τιμές σε ταξίδια κατόπιν ζήτησης και πτήσεις τσάρτερ.

O Founder και CEO της JetSmarter είναι ο 28χρονος Ρώσος Sergey Petrossov o οποίος θέλει να κάνει την JetSmarter το Uber των ιδιωτικών αεροπορικών μεταφορών με τα μέλη της υπηρεσίας να μπορούν κλείσουν θέσεις σε ιδιωτικά τζετ μια και πολλά από αυτά έχουν πολλές κενές θέσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις. Πρόσφατα ο πρόεδρος της εταιρείας παραιτήθηκε γιατί συνελήφθη για υπεξαίρεση χρημάτων, με τον CEO να παίρνει μέρος της ευθύνης για την επιλογή του.

Η Startup αναφέρει ότι έχει ήδη 8.000 μέλη και μεταφέρει 20.000 άτομα κάθε μήνα και έχει στόχο την παγκόσμια ανάπτυξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις