Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Scania One: Yπηρεσία διασυνδεδεμένων αυτοκίνητων σε συνεργασία με την Ericsson

Ο γνωστός κατασκευαστής φορτηγών αυτοκινήτων Scania παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα Scania One η οποία προσφέρει σε ιδιοκτήτες στόλων οχημάτων, στους πελάτες τους, καθώς και στους οδηγούς πρόσβαση σε υπηρεσίες οι οποίες αυξάνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η νέα πλατφόρμα βασίζεται στο Connected Vehicle Marketplace της Ericsson, ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι κατασκευαστές και όχι μόνο  μπορούν να προσφέρουν στους οδηγούς τους νέες ψηφιακές υπηρεσίες με την δική τους φίρμα (OEM). Η λύση αυτή θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να έχουν πλήρη έλεγχο της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής συμπερίληψης ψηφιακών υπηρεσιών τρίτων, πλήρως ενσωματωμένων σε μία ψηφιακή αγορά.

Σε συνεργασία με ένα δίκτυο συσκευών και αισθητήρων IoT πάνω στα οχήματα προσφέρονται δεκάδες πληροφορίες και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τα οχήματα, τους οδηγούς και τις διαδρομές τα οποία επηρεάζουν άμεσα κόστη όπως η κατανάλωση καυσίμων και τη φθορά των ελαστικών ενώ μπορεί να γίνει σαφώς πιο αποδοτική η διαχείριση των δρομολογίων, της συντήρησης αλλά και των φορτίων, από την αποθήκη μέχρι τον πελάτη.

Μερικές από τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν: ψηφιακή λίστα ελέγχου πριν το δρομολόγιο έτσι ώστε ο οδηγός να βεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά, άμεση πρόσβαση σε βοήθεια κατά την οδήγηση για οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά και ένα εργαλείο ενημέρωσης και εκμάθησης διαφόρων λειτουργιών και συστημάτων του οχήματος μέσω Smartphone και Ενισχυμένης Πραγματικότητας (AR).

Ήδη 250.000 οχήματα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της πλατφόρμας Scania One.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις