Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Medisafe σηκώνει 14,5 εκατ. δολ και έρχεται Ευρώπη για να θυμόμαστε να παίρνουμε τα χάπια μας

H Medisafe με έδρα τη Βοστώνη ανακοίνωσε ότι έκλεισε το Β΄γύρο χρηματοδότησης ύψους 14,5 εκατ. δολ. και σχεδιάζει άμεση επέκταση στην Ευρώπη.

Σε αυτόν τον γύρο ηγήθηκε η Octopus Ventures και η Merck Ventures ενώ συμμετείχαν και οι προηγούμενοι επενδυτές οι οποίοι περιλαμβάνουν και την Qualcomm Ventures. Το συνολικό ποσό που έχει πάρει η Medisafe αγγίζει τα 22 εκατ. δολ.

Η Startup ιδρύθηκε το 2012 και έχει αναπτύξει μια εφαρμογή στο cloud η οποία προγραμματίζει και υπενθυμίζει τις φαρμακευτικές αγωγές των ασθενών όσο πολύπλοκες και να είναι αυτές. Η όλη διαδικασία γίνεται κυρίως στα Smartphones και αν ο ασθενής δεν πάρει τη δόση του φαρμάκου ειδοποιούνται συγγενείς και φίλοι.

Η εφαρμογή έχει και την υποστήριξη του Internet of Things μια και η Medisafe προσφέρει και διασυνδεδεμένα κουτιά χαπιών για καλύτερο έλεγχο.

Αν και η υπηρεσία στην ουσία απευθύνεται στους καταναλωτές – ασθενείς ωστόσο τα χρήματα βγαίνουν στις συνεργασίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και το υπόλοιπο σύστημα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και των ασφαλειών. Ήδη υπάρχουν πάνω από 10 συνεργασίες και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και στην Ευρώπη για στην πλατφόρμα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν προφανές συμφέρον οι ασθενείς να είναι πιστοί στις θεραπευτικές αγωγές που λαμβάνουν, οι γιατροί έχουν άμεσο έλεγχο στις θεραπευτικές αγωγές, όπως και τα συστήματα υγείας, για αυτό το λόγο αυξάνονται οι συνεργασίες με την Medisafe, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν στόχο να συμπεριλάβουν στην εφαρμογή και άλλες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και ολιστική υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις