Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο πρόγραμμα “Startup Nation” στη Ρουμανία

Η Ρουμανία αργά αλλά σταθερά βελτιώνει όλους τους δείκτες αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών της και κάνει το αυτονόητο: επιδοτεί 10.000 νέες επιχειρήσεις με έως και 44.000 ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ υπάρχουν και άλλες φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες, όπως για παράδειγμα πολύ χαμηλή φορολογία για μικρούς κύκλους εργασιών, μη υποχρεωτική ασφάλιση μετόχων κ.α.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμά «ΕΣΠΑ» ύψους 450 εκατ. ευρώ το οποίο επιδοτεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ανεξάρτητα με το επίπεδο καινοτομίας, σε διάφορα αντικείμενα όπως πρωτογενή παραγωγή, εμπόριο κ.α.

Αφορά εταιρείες που έχουν ξεκινήσει εργασίες ή θα ξεκινήσουν μετά τη 1η Φεβρουαρίου 2017 από Ρουμάνους αλλά και άλλους πολίτες της Ε.Ε.

Αν η νέα εταιρεία προσλάβει έναν υπάλληλο η επιδότηση είναι 22.000 ευρώ ενώ αν προσλάβει δυο υπαλλήλους αυτή φτάνει τα 44.000 ευρώ με στόχο να δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2017.

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάιο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα ρουμανικά εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις