Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rockstart Answers: Επεκτείνεται στην Αθήνα η εκδήλωση του ευρωπαϊκού accelerator

Το Rockstart, ένας από τους πιο γνωστούς ευρωπαϊκούς accelerators για startup εταιρείες, με έδρα στο Άμστερνταμ, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει σε μία σειρά από πόλεις της Ευρώπης την εκδήλωση “Rockstart Answers“, η οποία στοχεύει στο να βοηθήσει υποσχόμενες startups να λύσουν τη δυσκολότερη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, μέσα από τις συμβουλές ειδημόνων.

Η πρώτη πόλη στην οποία θα επεκταθεί η εκδήλωση είναι η Αθήνα, όπου το πρώτο Rockstart Answers Athens θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 08:30 – 10:30, στο Orange Grove (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα). Η εκδήλωση θα πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες, με στόχο να δημιουργηθεί ένα διεθνές “hub” του accelerator στην πόλη.

Μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις Rockstart Answers πραγματοποιούνται κυρίως εντός Ολλανδίας, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Βίλνιους. Από την έναρξή του το 2012, το Rockstart Answers έχει ήδη βοηθήσει 160 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στην Αθήνα το “hub” του Rockstart μέσω της εκδήλωσης Answers θα λειτουργήσει από τους Ιουστίνο Σαρρή, Φώτη Μεράκο και Θωμά Παπασπύρο, συνιδρυτές της TheCityGame, μίας εφαρμογής παιγνιοποίησης με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, η οποία έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα “επιτάχυνσης” του Rockstart. Οι Σαρρής, Μεράκος και Παπασπύρος, απόφοιτοι του 2013 Rockstart Accelerator Smart Energy, θα παρουσιάσουν το Rockstart Answers Athens στο τέλος του μήνα. Φιλοδοξούν η εκδήλωση να απαντήσει στην ανάγκη των επιχειρηματιών σε αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα, όπως της Αθήνας, να εκπαιδεύονται σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει η δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρείας, λαμβάνοντας πρακτικές απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Στους παλαιότερους συμμετέχοντες του Rockstart Answers συμπεριλαμβάνονται χρηματοδοτημένες και βραβευμένες startups, όπως οι Uber, Resmio, Songvice και Betali.st.

Οι ενδιαφερόμενες startups μπορούν να συμπληρώσουν αιτήσεις συμμετοχής στο rockstart.com/earlydays/rockstart_answers/. Μέντορες και οργανισμοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Rockstart Answers Athens μπορούν να επικοινωνούν με τον Ιουστίνο Σαρρή στο [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις