Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H κινεζική Didi Chuxing έκλεισε νέα τεράστια χρηματοδότηση 5,5 δισ. δολ!

Για να γίνονται τέτοιες επενδύσεις σε υπηρεσίες μεταφορών ψηφιακής τεχνολογίας είτε από επενδυτικά ταμεία είτε από κατασκευαστές αυτοκινήτων κάτι μεγάλο ετοιμάζεται για το κοντινό μας μέλλον αναφορικά με τις μεταφορές μας αλλά και για το τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

Αν και μάλλον θα την έχετε ακουστα,  η Didi Chuxing είναι η «Uber της Κίνας», με την οποία συγχωνεύτηκε η Uber Κίνας, μέσα από μια συμφωνία 30 δισ. δολ, χάνοντας τη μάχη στην μεγαλύτερη αγορά της Ασίας. Η εταιρεία προήλθε μετά από άλλη μια συγχώνευση δυο ανταγωνιστικών εταιρειών και όπως και η Uber προσφέρει υπηρεσίες προσωπικών και εταιρικών μεταφορών με ταξί, χρονομίσθωση αυτοκινήτων αλλά και ιδιωτικών αυτοκινήτων με οδηγούς.

H Gett εξαγοράζει την Juno

Μερικές μέρες πριν η Didi Chuxing έκλεισε μια νέα τεράστια χρηματοδότηση ύψους 5,5 δισ. δολ., με άλλον έναν τεράστιο γύρο να έχει προηγηθεί ένα χρόνο πριν με 7,3 δισ. δολ, στον οποίο η Apple επένδυσε το 1 δισ. Η τελευταία χρηματοδότηση περιλαμβάνει πώληση μετοχικού μεριδίου και όχι δανεισμό με τα χρήματα να χρησιμοποιούνται για τον «μετασχηματισμό του τρόπου που μεταφερόμαστε και μετακινούμαστε» όπως αναφέρει η εταιρεία.

Αν και πρακτικά η Didi Chuxing είναι άγνωστη εκτός Κίνας, αν και πρόσφατα άνοιξε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης στις ΗΠΑ, η κινεζική εταιρεία έχει ένα μεγάλο ποσό στη τράπεζα για να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο με ταχείς ρυθμούς και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις