Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eve Sleep: η δύο ετών Startup σήκωσε 35 εκατ. λίρες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου!

Είχαμε αναφερθεί σχετικά πρόσφατα στην Αγγλο-Γερμανική Startup στρωμάτων Eve Sleep που ασχολείται με κατασκευή και πώληση στρωμάτων ύπνου. Η εταιρεία δεν έχει κλείσει ακόμα τρία έτη λειτουργίας και μόλις σήκωσε 35 εκατ. λίρες μέσω της αγοράς AIM του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η Eve Sleep έχει ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο μια και κατασκευάζει στρώματα αφρού, μονά και διπλά, καθώς και όλα τα παρελκόμενα, τα πουλάει online, τα πακετάρει σε μια μικρή κυλινδρική συσκευασία και το στέλνει στον πελάτη. Ο πελάτης έχει 100 ημέρες περιθώριο να δοκιμάσει το στρώμα και αν δεν μείνει ευχαριστημένος να το επιστρέψει και να πάρει τα χρήματά του πίσω.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα μεταφορικά κόστη και ο πελάτης γλιτώνει την έρευνα αγοράς ενώ είναι η μοναδική περίπτωση που έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων στην κατηγορία. Η Eve Sleep προσφέρει τα στρωματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε τον δεύτερο χρηματοδοτικό γύρο ύψους 19 εκατ. ευρώ από διάφορους επενδυτές και μερικές μέρες πριν μπήκε στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου με την αξία της να αγγίζει τα 140 εκατ. λίρες.

Οι πωλήσεις της έχουν εκτοξευτεί στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας με τον τζίρο της το 2016 να φτάνει τις 12 εκατ. λίρες αλλά η εταιρεία παρουσίασε ζημιές μια και είναι σε φάση ανάπτυξης. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για marketing αλλά και για κεφάλαιο κίνησης με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Η αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρο-μεσαίες εταιρείες και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης των εταιρειών που ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτή.

Η αγορά Ε.Ν.Α. του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, με την διοίκηση του Χρηματιστηρίου να κάνει προσπάθειες να προσελκύσει ενδιαφερόμενες Scaleups αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα οι εταιρείες αυτές είναι ελάχιστες προς το παρόν και η είσοδος σε αυτές τις παράλληλες αγορές προϋποθέτει ένα σχετικά υψηλό κόστος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις