Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Saudi Telecom Company δημιούργησε VC fund 500 εκατ. δολ.

Η Saudi Telecom Company (STC) ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών με στόχο την ψηφιακή καινοτομία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά για να βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τους στόχους της στρατηγικής Vision 2030.

STV_2Το νέο επενδυτικό ταμείο θα ονομάζεται STV και είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds της κατηγορίας του στη Μέση Ανατολή. Θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την μητρική εταιρεία με την ομάδα διεύθυνσης να αποτελείται από έμπειρα στελέχη απ’ όλο τον κόσμο, με το πρώην στέλεχος της Google, Abdulrahman Tarabzouni, να ηγείται του STV.

Η στρατηγική Vision 2030 της Σαουδικής Αραβίας έχει στόχο την σταδιακή απεξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο και τη στροφή της σε άλλους τομείς παραγωγής πλούτου με έμφαση τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Μια ομολογουμένως δύσκολη μετάβαση για πολλούς και διάφορους λόγους, μια και το όλο σύστημα και κουλτούρα των χωρών αυτών απέχει πολύ από το σύστημα και την κουλτούρα της δυτικής επιχειρηματικότητας και της νέας οικονομίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο SEO της STC, οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε ψηφιακές εταιρείες αλλιώς θα μετατραπούν σε μια υπηρεσία κοινής ωφέλειας.

Το νέο ταμείο θα επενδύσει σε καινοτομικές τεχνολογικές Startups με αντικείμενα: Τεχνητή Νοημοσύνη, Virtual Reality, Τραπεζικές υπηρεσίες, Logistics και Ψηφιακή υγεία ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η STC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας με κύριο μέτοχο το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, PIF.
Η πρώτη επένδυση του STV αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον για τη περιοχή με την πρόσφατη εξαγορά του μεγάλου online retailer Souq απο την Amazon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις