Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Balkan Venture Forum: Ανοιχτό για παρουσιάσεις σε ελληνικές startups και φέτος

Το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC), το ερευνητικό κέντρο του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield – CITY College στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού ‘Eργου ‘VIBE – Venture Initiative in the Balkan Europe’ ενθαρρύνει για μια ακόμη φορά ελληνικές start-up εταιρείες να εγγραφούν στο 6ο Balkan Venture Forum – COINVEST Edition που θα λάβει χώρα στο Perla Casino & Hotel στη Nova Gorica, στη Σλοβενία, στις 12-13 Νοεμβρίου 2014.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με το COINVEST Tech Investment Conference αυτήν τη φορά, το BkVF γίνεται μια από τις πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις της χρονιάς, όπου νέοι επιχειρηματίες μπορούν να συναντήσουν επενδυτές.

Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα προέρχονται από start-up εταιρείες, εδραιωμένες εταιρείες, νέους και πιο έμπειρους επαγγελματίες, φορείς υποστήριξης, εμπειρογνώμονες καινοτομίας, φορείς χάραξης πολιτικής και από ένα ευρύ φάσμα επενδυτών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα αποτελείται από πάνελ, ομιλίες, συζητήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης, ενώ 50 επιλεγμένες εταιρείες θα καταλάβουν τη σκηνή και θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους εγχείρημα σε ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων, διεκδικώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το 25% των καλύτερων παρουσιάσεων του Φόρουμ θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση στο European Venture Summit 2014 το Δεκέμβριο, στη Γερμανία. Στο BkVF COINVEST θα παρευρεθούν περισσότεροι από 60 διεθνείς και τοπικοί επενδυτές, όπως οι Central Europe Trust, Crimson Capital, ERA Capital και RSG Capital, αναζητώντας τον επόμενο επενδυτικό τους στόχο.

Στις 11 Νοεμβρίου, οι start-up εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εκπαιδευτική συνεδρία διάρκειας μισής ημέρας για
την αύξηση της ετοιμότητας τους για την παρουσίαση του εγχειρήματος τους.

Το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC), στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του έργου VIBE (Venture Initiative in the Balkan Europe) παρέχει υποστήριξη για έναν περιορισμένο αριθμό επιλεγμένων start-up εταιρειών από την Ελλάδα, που έχουν επιλεχθεί για να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους εγχείρημα, για τη συμμετοχή τους στο BkVF COINVEST στη NovaGorica, στη Σλοβενία.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BkVF στην ιστοσελίδα του VIBE ή απευθυνθείτε στους: Andreas Baresel-Bofinger και Φαίη Κανδυλιάρη, email: [email protected] ή [email protected]. Η αίτηση για το BkVF COINVEST Edition στη Nova Gorica, στη Σλοβενία μπορεί να γίνει εδώ. Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το διαγωνισμό pitching λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

To Balkan Venture Forum είναι ένας από τους κύριους στόχους του έργουVIBE (Venture Initiative in the Balkan Europe) του προγράμματος South-East Europe (SEE). Το έργο VIBE (www.vibeproject.eu) είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «SEE Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας» με κύριο στόχο να υποστηρίξει τη διευκόλυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το έργο VIBE στοχεύει στην προώθηση της δημιουργίας και ανάπτυξης καινοτόμων ΜΜΕ και νεοσύστατων εταιρειών μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων. Το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC – www.seerc.org) είναι ο ελληνικός εταίρος στο έργο VIBE.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις