Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Thomson Reuters προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω Blockchain

To Thomson Reuters ανακοίνωσε την έναρξη Beta της υπηρεσίας BlockOne IQ η οποία θα προσφέρει στους πελάτες του ασφαλή χρηματοοικονομικά δεδομένα μέσω δυο δικτύων Blockchain, εξασφαλίζοντας σχεδόν απόλυτα την προέλευση και την αξιοπιστία τους.

Οι μεγάλοι πελάτες από την Wall Street θα μπορούν να επιλέξουν είτε το δίκτυο της Corda είτε το Ethereum για να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω Smart Contracts. Η όλη διαδικασία απαιτεί εργασία από το τμήμα IT των πελατών, μια και υπάρχει ειδικό API, ενώ τα δεδομένα που προσφέρονται μέσω blockchain είναι τιμές μετοχών, συναλλάγματος, γραφήματα, εταιρικές κινήσεις κ.α.

Το δίκτυο Corda έχει δημιουργηθεί από την μεγάλη κοινοπραξία τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο ενώ αυτό του Ethereum είναι ένα σαφώς πιο ανοικτό και δημόσιο δίκτυο blockchain.

Bloomberg και IHS Markit πειραματίζονται και αυτές με παρόμοιες υπηρεσίες με το Thomson Reuters να δείχνει ότι θέλει να είναι και πρωτοπόρος στο θέμα αλλά και να επισπεύσει την υιοθέτηση του Blockchain από την χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις