Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 14 Startups του IMPACT Growth που πήραν τα 100.000 ευρώ

Το IMPACT Growth, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιτάχυνσης Startups, με επικεφαλής το FundingBox και το ISDI και υποστηριζόμενο από κορυφαίους επιταχυντές, VCs και μεγάλες εταιρείες, ανακοίνωσε τα ονόματα 14 νεοσύστατων επιχειρήσεων που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης ανοικτής πρόσκλησης.

Αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις θα λάβουν, κατά το πρώτο στάδιο, ελάχιστη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ χωρίς τη παραχώρηση μετοχών.

Οι GymCraft, FASHION CLOUD, Bookingabus.com, YerbaBuena VR και η Clarity έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Smart Content, το οποίο έλαβε το 41% ​​των αιτήσεων, με υποστηρικτή την DOCOMO Digital. Στην κατηγορία των έξυπνων πόλεων και υποδομών, υποστηριζόμενη από την Ferrovial, οι επιλεγμένες εταιρείες είναι οι XapiX, OS Vehicle, Stratio Automotive και Watcher. Για τη κατηγορία Smart Agrifood, με υποστηρικτή τη Danone, οι επιλεγμένες εταιρείες είναι οι Tellspec, DelSuper.es και Farm Dog.  Τέλος, η Autonomous Manufacturing και η INSYLO είναι οι Startups της κατηγορίας Smart Manufacturing, και συνεργάζονται με το MADE.

– Η GymCraft (Ισπανία) συνδέει οποιαδήποτε συσκευή γυμναστικής με μια πλατφόρμα παιχνιδιού και άσκησης εικονικής πραγματικότητας μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.
–  Η FASHION CLOUD (Γερμανία) είναι μια  μεγάλη πλατφόρμα ανταλλαγής περιεχομένου στον κλάδο της μόδας.
–  Το Bookingabus.com (Δανία) παρέχει τιμολόγηση και κράτηση online για τη μεταφορά με πούλμαν και βαν.
– Η YerbaBuena VR (Ηνωμένες Πολιτείες) παρέχει μια νέα πλατφόρμα διανομής live streaming για εικονική πραγματικότητα βελτιστοποιημένη για οποιοδήποτε διαθέσιμο εύρος ζώνης.
– Η Clarity (Ισπανία) είναι ένα εργαλείο SaaS για την κατανόηση του κοινωνικού αντικτύπου των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.
– Το XapiX (Γερμανία) διευκολύνει τους προγραμματιστές να ασχολούνται με ανοιχτά δεδομένα για πρωτότυπες λύσεις Smart Cities.
– Το OS Vehicle (Ηνωμένες Πολιτείες) μια λύση αυτόνομης οδήγησης white-label.
– Η Stratio Automotive (Πορτογαλία) μετατρέπει τη συντήρηση αυτοκινήτων σε μια ακριβή επιστήμη, καθιστώντας τo απρόβλεπτo, προβλέψιμo.
– Η Watcher (Δανία) είναι μια εφαρμογή για να σας προσέχουν εξ’ αποστάσεως φίλοι, γνωστοί αλλά και η οικογένεια.
– Η Tellspec (Δανία) παρέχει ανάλυση τροφίμων σε πραγματικό χρόνο. Οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα τρόφιμα!
– Η DelSuper.es (Ισπανία) παραδίδει τα ψώνια σας από διάφορα σουπερμάρκετ σε 1 ώρα.
– Το Farm Dog (Ισραήλ) διατηρεί τα χωράφια ασφαλή από τα παράσιτα και τις ασθένειες.
– Η Autonomous Manufacturing (Ηνωμένο Βασίλειο) αναπτύσσει μια πλατφόρμα cloud που αυτοματοποιεί την παραγωγή για βιομηχανική εκτύπωση 3D χρησιμοποιώντας AI.
– Η INSYLO (Ισπανία) είναι μια πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας IoT για τη βιομηχανία ζωοτροφών.

Εκτός από την αρχική χρηματοδότηση ύψους €100.000, δύο από τις επιλεγμένες Startups θα λάβουν η καθεμιά επιπλέον €150.000 χωρίς τη παραχώρηση μετοχών. Οι καλύτερες επιχειρήσεις που θα επιλεγούν από το IMPACT Growth θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτική χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ μέσω  Kibo Ventures και Accelerace.

To «Jury Day» έγινε στις 21 Ιουνίου στη Μαδρίτη με 44 Startups να διαγωνίζονται στον τελικό μέσα από 1.900 αιτήσεις συνολικά.

Οι επιλεγμένες Startups θα επωφεληθούν από την υποστήριξη του Ιδρύματος FIWARE για την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των έργων τους. Θα συμμετάσχουν επίσης σε πρόγραμμα κατάρτισης με διεθνείς εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες στη Μαδρίτη, Κοπεγχάγη και Βαρκελώνη, καθώς και πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο από πάνω από 100 αξιόλογους μέντορες, ιδρυτές και επενδυτές. Τέλος, οι νεοσύστατες εταιρίες θα συμμετάσχουν σε μια σειρά διεθνών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους από το 4YFN.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις