Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google επενδύει ακόμα περισσότερο στις τεχνολογίες υγείας εξαγοράζοντας την Senosis

O πολυπράγμων καθηγητής του Πανεπιστημίου της Washigton Shwetak Patel έχει διακριθεί για τις καινοτόμες ιδέες και υλοποιήσεις του αλλά φαίνεται ότι η Senosis Health προσφέρει κάτι το διαφορετικό προσελκύοντας τη προσοχή της Google η οποία είναι πολύ ενεργή στον τομέα των τεχνολογιών ιατρικής και υγείας.

Η Senosis Health ιδρύθηκε με χρήματα επιχορηγήσεων και βραβείων και μαζί με άλλους επιστήμονες κατάφερε να αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα διάγνωσης διαφόρων δεικτών υγείας μέσω των Smartphones.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Startup τα Smartphones έχουν μια πληθώρα εξελιγμένων αισθητήρων οι οποίοι μπορούν να παράγουν αξιόπιστα αποτελέσματα – δείκτες υγείας όπως για παράδειγμα για τη πνευμονική λειτουργία, για τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, για οστικές μετρήσεις κ.α. και όλα αυτά μέσω της κάμερας και διαφόρων αισθητήρων όπως το επιταχυνσιόμετρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Google έχει επενδύσει στη δημιουργία της ανεξάρτητης εταιρείας ψηφιακής ιατρικής Verily και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η Senosis θα ενσωματωθεί στη Verily.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις