Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazοn: Όλο και πιο κοντά σε τράπεζα με αποδοχή μετρητών για ηλεκτρονικές αγορές

Είχαμε γράψει πρόσφατα ότι οι τράπεζες θα πρέπει να φοβούνται τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, και ειδικά το Amazon, περισσότερο από τις FinTech Startups μια και αυτές έχουν και τα τεχνολογικά μέσα και την ευελιξία και πρόσβαση σε ένα τεράστιο αριθμό καταναλωτών.

Πρόσφατα το Amazon ανακοίνωσε τη δυνατότητα τροφοδοσίας του λογαριασμού των πελατών του σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο με μετρητά.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Amazon Top Up και επιτρέπει στους πελάτες να φορτώσουν τον λογαριασμό τους από 5 έως 250 λίρες χωρίς άλλες χρεώσεις και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά για αγορές στην μεγαλύτερη ηλεκτρονική υπεραγορά του κόσμου.

Στην ουσία οι υποψήφιοι πελάτες αγοράζουν μια κάρτα δώρου του Amazon, τυπώνουν έναν κωδικό και επισκέπτονται τα χιλιάδες σημεία PayPoint στο Ηνωμένο Βασίλειο πάντα, και καταθέτουν τα χρήματα, τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά όποτε το θελήσουν.

Με αυτό τον τρόπο το Amazon θα μπορέσει να επεκτείνει την πελατειακή του βάση στο πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου ο οποίος δεν έχει πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Όσο και να ακούγεται παράξενο, περίπου 1,5 εκατ. πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα!

Παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρουν και άλλες FinTech, όπως για παράδειγμα η N26 στη Γερμανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις