Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Goldman Sachs “εισέρχεται” (επενδυτικά) στην Βρετανία με 100 εκατ. λίρες!

Την πρώτη ουσιαστικά επένδυσή της στην αγορά της Βρετανίας και δη σε αυτήν της δανειοδότης καταναλωτών, δια μέσω της παροχής δανείων και κεφαλαίων ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών στη Neyber, μια νέα FinΤech που παρέχει δάνεια που εξοφλούνται μέσω της άμεσης διασύνδεσης του μισθού των δανειοδοτούμενων, προχώρησε η Goldman Sachs.

Web

Η Neyber, που αποτελεί τον δημιουργικό… “καρπό” δύο πρώην στελεχών και δη τραπεζικών επενδυτών της Goldman Sachs, συνεργάζεται με επιχειρήσεις ώστε αυτές με τη σειρά τους να προσφέρουν δάνεια προς τους υπαλλήλους τους με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και δη πολύ πιο ανταγωνιστικά με ότι ισχύει στην αγορά σήμερα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Goldman Sachs, η επένδυσή της στην Neyber είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα όσο και σημαντική για την ίδια, καθώς αποτελεί ένα διαφορετικό όσο και εναλλακτικό “προϊόν” με ασφαλές – σχετικά – αποδόσεις. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η Goldman Sachs μεταβάλλεται σε μειοψηφικό επενδυτή της Neyber, συμπληρώνοντας τους δύο συνιδρυτές, την Ινδική εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών Wadhawan Group και την Police Mutual.

Goldman Sachs_001_702336

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες η Goldman Sachs αναδεικνύει ολοένα και περισσότερο την ιδιότητά της ως τράπεζα χορήγησης δανείων μέσω των καταθέσεων. Μάλιστα, στις αρχές του περασμένου έτους προχώρησε σε δυο εξαγορές, καθώς απέκτησε την τραπεζική πλατφόρμα καταθέσεων online της GE Capital Bank που διαθέτει κάτι παραπάνω από 16 δισ. δολάρια σε επίπεδο καταθέσεων, αλλά και την FinTech επιχείρηση Honest Dollar, που με τη σειρά της προσφέρει συνταξιοδοτικά προγράμματα για 45 εκατομμύρια Αμερικανούς που με τη σειρά τους βρίσκονται εκτός της ιδιωτικής συνταξιοδοτικής κάλυψης από τους εργοδότες τους.

Επιπροσθέτως, η Goldman Sachs λανσάρισε στην αγορά των ΗΠΑ την πλατφόρμα δανεισμού Marcus, η οποία και προσφέρει προσωπικά δάνεια που κινούνται από 3.500 μέχρι και 30.000 δολάρια δίχως κάποια εξασφάλιση, που έχουν περίοδο εξόφλησης από 36 έως και 72 μήνες και επιτόκιο από 7 έως 24%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις