Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ευρώπη φαίνεται να ηγείται στις χρηματοδοτήσεις μέσω κρυπτονομισμάτων (ICOs)

Η εξαιρετική έκθεση της Atomico για την Ευρωπαϊκή τεχνολογική σκηνή και το οικοσύστημα των Startups μας αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη είναι πρωτοπόρος στις χρηματοδοτήσεις μέσω Initial Coin Offering (ICO) σε βάθος τριετίας τουλάχιστον.

Περίπου τα μισά χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω ICOs σε όλο το κόσμο τα τελευταία χρόνια έγιναν από Ευρωπαϊκές Startups. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό άγγιξε τα 1,76 δισ. δολ. από το 2014 μέχρι σήμερα.

Η Ελβετία, προς έκπληξη πολλών, μια και βασίζεται σε μια παραδοσιακή τραπεζική βιομηχανία η οποία σε γενικές γραμμές αντιστέκεται στα κρυπτονομίσματα, τα έχει αγκαλιάσει με τις Startups εκεί να έχουν σηκώσει περίπου 828 εκατ. δολ., περίπου τα μισά της Ευρώπης! Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε Startups που ιδρύθηκαν σε μια ειδική οικονομική περιοχή, τη Zug, χαμηλών φόρων, κοντά στη Ζυρίχη.

Η Β. Αμερική σήκωσε 1,08 δισ. μέσω ICOs, ή 28%, με το συνολικό παγκόσμιο ποσό να αγγίζει τα 3,8 δισ. δολ., σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συνολικές επενδύσεις VCs στην Ευρώπη για το 2016 είναι κοντά στα 16 δισ. δολ.

Οι Αμερικανοί επενδυτές φαίνονται πιο δραστήριοι στο χώρο έναντι των Ευρωπαίων, αν και αυτό, όλα δείχνουν, ότι θα αλλάξει το επόμενο έτος.

Αναφορικά με τα deals και τα αντίστοιχα projects, 162 προέρχονται από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ακολουθεί η Μ. Βρετανία με 90.

Αυτά τα νέα στοιχεία προέρχονται από την Token Data και αφορούν από το 2014 μέχρι σήμερα και αλλάζουν την εικόνα της Ευρώπης μια και με τα στοιχεία της Funderbeam για το 2017 η Ευρώπη φαίνεται να είναι πίσω από τις Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις