Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γαλλική Doctolib “σήκωσε” 61 εκατ. ευρώ και επεκτείνεται στην Γερμανία

Το ποσό των 61 εκατ. ευρώ κατάφερε να αντλήσει η Γαλλική Startup Doctolib, μια online πλατφόρμα κρατήσεων που απευθύνεται σε γιατρούς, σε μια κίνησή της να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στην Γερμανική αγορά.

Σε αυτή την προσπάθεια, Γαλλική κρατική επενδυτική τράπεζα συνεισέφερε το μισό του συνολικού ποσού, ενώ η εισηγμένη επενδυτική εταιρεία Eurazeo, που διαχειρίζεται περί τα 6 δισ. ευρώ, συμμετείχε με περίπου 16 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Eurazeo διαθέτει συμμετοχή – μεταξύ άλλων- στην μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Ευρώπης, AccorHotels, καθώς επίσης και στην κατασκευάστρια πολυτελούς ρουχισμού, Moncler.

Η Doctolib’s συμπληρώνει φέτος τέσσερα χρόνια παρουσίας, έχοντας καταφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Γαλλική αγορά, ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και από την Γερμανική αγορά. Απώτερος σκοπός του λογισμικού της Doctolib είναι να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των ασθενών που δεν εμφανίζονται στα προγραμματισμένα ιατρικά τους ραντεβού.

Παράλληλα, προσπαθεί να απλοποιήσει την καθημερινή επικοινωνία των γιατρών με τους ασθενείς τους, αλλά και με άλλα μέλη της ιατρικής κοινότητας και συνεργάτες τους. Αυτή τη στιγμή η Startup απασχολεί 380 άτομα, ενώ σχεδιάζει να προσλάβει ακόμη 200 άτομα κατά την διάρκεια της επόμενης χρονιάς, εκ των οποίων οι μισοί στην Γερμανία. Το σύνολο των εσόδων της προέρχεται από τους 30.000 Γάλλους γιατρούς οι οποίοι έχουν εγγραφεί και αξιοποιούν την online υπηρεσία της έναντι τιμήματος 109 ευρώ τον μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις