Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intel: Νέες επενδύσεις 62 εκατ. δολ. σε 16 startups

Η Intel ανακοίνωσε 16 νέες επενδύσεις ύψους 62 περίπου εκατ. δολ. σε startup εταιρείες, μέσω του επενδυτικού τμήματος Intel Capital. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του 15ου ετήσιου Intel Capital Global Summit, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 1.000 επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί χρηματοδότηση από την Intel Capital, καθώς και 2.000 ειδικούς του χώρου της τεχνολογίας.

Οι 16 νέες επενδύσεις έγιναν σε εταιρείες από το ευρύτερο τεχνολογικό φάσμα, όπως Νέες Συσκευές/Φορέσιμοι Υπολογιστές (Avegant, Braigo Labs, Eyefluence), Φορητότητα/Ασύρματα Δίκτυα (AnDAPT, Audyssey, Incoming Media, INRIX, Screenovate, Thundersoft), Εξελιγμένοι Μικροεπεξεργαστές (NetSpeed, Reno Sub-Systems), Big Data και Υποδομές Cloud (Gigya, PilotTV, PrecisionHawk, Prelert, Stratoscale), Έξυπνες Κεραίες (Ossia).

Intel_icgs2014_keynote2_01x702x336

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι νέες startups που χρηματοδότησε η Intel προέρχονται από τις ΗΠΑ και μόνο τρεις από Καναδά, Ταϊβάν και Ισραήλ.

Στις εταιρείες ξεχωρίζει η Braigo Labs, η οποία δημιουργήθηκε από τον 13χρονο Shubham Banerjee, εφευρέτη ενός χαμηλού κόστους εκτυπωτή Braille για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ο οποίος χρησιμοποιεί Lego και τσιπάκια Intel Edison.

Στόχος της επενδυτικής εταιρείας είναι μέχρι το τέλος του 2014 να επενδύσει 355 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Intel Capital, Αρβίντ Σοντάνι. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχε επενδύσει 344 εκατ. σε 120 επενδύσεις (55 νέες συμφωνίες), ενώ από το 1991 οπότε και δημιουργήθηκε έχει επενδύσει πάνω από 11 δισ. δολ. σε 1.400 εταιρείες από 57 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις