Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H PayPal επενδύει σε FinTech διασυνοριακών εναλλακτικών e-πληρωμών

Ο όμιλος PPRO με έδρα το Λονδίνο προσφέρει υπηρεσίες διασυνοριακών πληρωμών για εμπόρους και ανακοίνωσε χθες επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, με το PayPal να ηγείται.

Εκτός από το PayPal, Citi Ventures και η HPE Growth Capital συμμετείχαν σε αυτόν τον γύρο.

Η PPRO δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δέχονται περισσότερες από 140 εναλλακτικές πληρωμές σε όλο τον κόσμο μια και συνεργάζεται με πολλούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μέσω αυτής της επένδυσης η PayPal ανέφερε ότι η PPRO σχεδιάζει να επιταχύνει την επέκταση της πλατφόρμας πληρωμών της και τη διεθνή παρουσία των εναλλακτικών πληρωμών.

Η PayPal συνεργάζεται ήδη με την PPRO μια δίνει μεγάλη έμφαση στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και τις σχετικές πληρωμές μέσω του νέου PayPal Checkout με Smart Pay Buttons, μέσω της Braintree αλλά και άλλων προϊόντων της με τον στόχο να προσφέρει μια καθολική λύση για το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σύμφωνα με την PayPal, σε πολλές αγορές, οι καταναλωτές επιλέγουν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω εναλλακτικών μεθόδων, όπως τραπεζικές μεταφορές, e-Wallet και μετρητά. Οι ηλεκτρονικοί έμποροι που μπορούν να προσφέρουν τον σωστό συνδυασμό πληρωμών μπορούν να δουν υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων για διασυνοριακές συναλλαγές.

Το PPRO είναι πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής και είμαστε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις FinTech στην Ευρώπη“, δήλωσε ο Simon Black, Διευθύνων Σύμβουλος του PPRO Group. “Η προσθήκη υποστήριξης από την PayPal και την Citi Ventures, παράλληλα με τους υφιστάμενους επενδυτές μας θα επιτρέψει να επωφεληθούμε από την αποδοχή των εναλλακτικών μεθόδων πληρωμών σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις