Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Τράμπ δημιουργεί τελικά την Space Force των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Από το 1947 έχει  να δημιουργηθεί νέα στρατιωτική δύναμη στις Η.Π.Α. με τον Πρόεδρο Τράμπ να έχει ανακοινώσει την Space Force ή τη Διαστημική Δύναμη τον περασμένο Μάρτιο (κεντρική φωτογραφία). Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αποτελούνται σήμερα από τον Στρατό, το Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, τους Πεζοναύτες και την Ακτοφυλακή.

Η ιδέα της Διαστημικής Δύναμης είναι αμφιλεγόμενη ανάμεσα στους στρατιωτικούς κύκλους ενώ αρκετοί έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις σχετικά με τη δημιουργία άλλης μιας κυβερνητικής οντότητας, η οποία λειτουργεί ήδη υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, με τις αντιρρήσεις να προέρχονται από την πλευρά της Αεροπορίας μια και με αυτή την κίνηση θα χαθούν αρμοδιότητες και φυσικά σχετική χρηματοδότηση.

Ο Υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α.. Jim Mattis, ανέφερε πρόσφατα ότι: “Οι στρατιωτικοί ηγέτες βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με την ανησυχία του Προέδρου για την προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων στο διάστημα και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην ασφάλεια μας και στην οικονομία μας, για αυτό το λόγο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα, καθώς άλλες χώρες δείχνουν την ικανότητα επίθεσης εναντίων μας».

Βέβαια, o Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Mike Pence, σε ομιλία του πρόσφατα αναφέρθηκε στην δημιουργία της Space Force, επιβεβαιώνοντας την, αλλά ακόμα υπάρχει διαβούλευση για το αν θα γίνει αυτόνομη δύναμη ή θα παραμείνει κάτω από την Αεροπορία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις