Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια είναι η Lucid Motors και πως μπορεί να καταστρέψει την Tesla

Ένα πρώην στέλεχος της Oracle και ένα πρώην στέλεχος της Tesla ίσως αποδειχτούν ο χειρότερος εφιάλτης του Elon Musk μια και λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της σχέσης Tesla – PIF (το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας), οι Σαουδάραβες φαίνεται ότι “ερωτοτροπούν” με τον ανταγωνιστή της Tesla, Lucid Motors.

Το Κεφάλαιο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης στην εταιρεία Lucid Motors, κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα τη Καλιφόρνια, η οποία μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και πάρει στη στην κυριότητα του την εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters.

To PIF το οποίο διαχειρίζεται περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια θα πραγματοποιήσει αρχική επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει δυο νέες επενδύσεις εφόσον η Lucid πιάσει τους στόχους παραγωγής.

Η Lucid Motors Ιδρύθηκε το 2007 από τον Sam Weng και τον Bernard Tse και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 131 εκατ. δολ. από VCs συμπεριλαμβανομένων των Venrock και Tsing Capital. Σε αντίθεση με την Tesla, η εταιρεία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη τα αυτοκίνητά της και πέρυσι αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό sedan πολυτελείας, το Lucid Air, το οποίο έχει 400 ίππους, 0-60 Mph σε 2,5″, αυτονομία 400 μιλίων και αρχική τιμή $60.000. Το αυτοκίνητο αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2019.

Η δυνητική εταιρική σχέση PIF-Lucid θα μπορούσε να είναι από προβληματική έως καταστροφική για τον Musk, μια και μετά τις ανακοινώσεις για την πρόθεσή του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο και την ανακοίνωση του PIF σαν βασικού επενδυτή θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια νομικά και υπαρξιακά ζητήματα αν οι Σαουδάραβες επιλέξουν τελικά την Lucid.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις