Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ευρωπαϊκή GPU-as-a-Service Cloudalize σηκώνει 5 εκατ. ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης

Η Cloudalize, με έδρα το Βέλγιο και έτος ίδρυσης το 2011, μια πλατφόρμα GPU as a Service στο cloud για την εκτέλεση εφαρμογών που χρειάζονται την ισχύ των επεξεργαστών καρτών γραφικών, ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης 5 εκατομμυρίων ευρώ με την Horizons Ventures να ηγείται. 

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Cloudalize είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της  να έχουν πρόσβαση σε επεξεργαστική ισχύ GPUs έτσι ώστε να εκτελούν εφαρμογές σε οποιαδήποτε συσκευή. Οι βασικοί πελάτες της Cloudalize είναι αρχιτεκτονικές εταιρείες, μηχανικού σχεδιασμού και κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες μπορούν να συνεργάζονται εξ αποστάσεως, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε έργα συμβατά με την πλατφόρμα BIM.
Επιτρέπει επίσης στους δημιουργούς λογισμικού, στους δημιουργούς περιεχομένου, ακόμη και τους παρόχους ψυχαγωγίας να διανέμουν άμεσα τις εφαρμογές τους με επιτάχυνση GPU και τα μοντέλα 3D σε οποιαδήποτε συσκευή με ένα μόνο κλικ.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Cloudalize να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεών της στις ΗΠΑ και την Ασία και να προσλάβει περισσότερους μηχανικούς. «Θέλουμε να καλύψουμε την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας με κύριο άξονα τις αμερικανικές και ασιατικές αγορές», εξηγεί ο Benny Willen, CEO και συνιδρυτής του Cloudalize“.

Το Cloudalize είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εξαιρετικής ευρωπαϊκής εταιρίας τεχνολογίας βαθιάς τεχνολογίας που επεκτείνεται παγκοσμίως“, λέει ο Daniel Michel, επικεφαλής Access to Finance στον EIT Digital Accelerator. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την αυξανόμενη ζήτηση σε διάφορες χώρες και βιομηχανίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το Cloudalize με αυτήν την φάση ανάπτυξης“.

Όπως προαναφέραμε η λύση GPU power-on-demand της Cloudalize είναι ιδιαίτερα σημαντική για εταιρείες αρχιτεκτονικής, μηχανολογίας και κατασκευαστικές που χρειάζονται μια υποδομή πληροφορικής με χρέωση σύμφωνα με τη χρήση, ευέλικτη και εύκολα διαχειριζόμενη, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την συνεργασία και τις δυνατότητες 3D σχεδίασης.

Για τους παίκτες ακίνητης περιουσίας, η λύση συμβάλλει στην καθοδήγηση των πελατών μέσω ενός εικονικού μοντέλου του κτιρίου που πρόκειται να κατασκευαστεί. Ο χώρος των ακινήτων ψηφιοποιείται γρήγορα επειδή οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταλάβει ότι οι πελάτες αναμένουν φωτορεαλιστικές και διαδραστικές οπτικοποιήσεις της μελλοντικής τους αγοράς“, εξηγεί ο Benny Willen.

Η Cloudalize έχει επίσης συνεργασίες με δημιουργούς περιεχομένου, καθώς η πλατφόρμα της αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διανομή περιεχομένου που βασίζεται σε μηχανές παιχνιδιών σε οποιαδήποτε συσκευή. H Startup συνεργάζεται ήδη με την Nvidia και την Epic Games, την εταιρεία πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite, για απομακρυσμένη πρόσβαση στην Unreal Engine.
.
Τέλος, η cloudalize σύντομα θα απευθυνθεί και σε εταιρείες που χρειάζονται κλιμακούμενους υπολογιστικούς πόρους για τεχνητή νοημοσύνη, μετατροπές video και ήχου ή άλλες παρόμοιες εργασίες που χρειάζεται η ειδικευμένη και μεγάλη ισχύ των GPUs. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις