Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πώς ο Ashton Kutcher εξελίχθηκε σε έναν πετυχημένο επενδυτή στον χώρο της τεχνολογίας

Για πολλούς, ο Ashton Kutcher εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος “τύπος” στις ταινίες. Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο επιτυχημένος ηθοποιός, αλλά έχει αυτό που ο θυμόσοφος λαός αποκαλεί «άγγιγμα του Μίδα» καθότι ότι πιάνει γίνεται χρυσός!

Το 2015, ο 40χρονος ηθοποιός και ο Guy Oseary ίδρυσαν τη Sound Ventures, μια εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες που ειδικεύεται στις τεχνολογικές επενδύσεις. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει από τότε 63 συμφωνίες VC, σύμφωνα με την πλατφόρμα PitchBook, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στην επιχείρηση Bird για την εκκίνηση των ηλεκτρικών σκούτερ , την επιχείρηση SentinelOne και την Robinhood, μια εμπορική εφαρμογή αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον Μάιο.

Ο ηθοποιός Ashton Kutcher μπορεί να μην φαίνεται σαν σεβαστός επενδυτής τεχνολογίας σε όσους βρίσκονται έξω από τη Silicon Valley, αλλά έχει δημιουργήσει μια ισχυρή φήμη με εταιρείες όπως η A-Grade και η Sound Ventures. Στο χαρτοφυλάκιο του με επενδύσεις σε Uber, Foursquare, Skype, Robinhood, Lemonade και Airbnb δείχνει, ότι είναι ένας ηθοποιός του οποίου το μέλλον στη βιομηχανία τεχνολογίας και των Startups φαίνεται λαμπρό.

Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο της ομιλίας του στο Disrupt SF 2018 εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις