Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι συσκευές κυριαρχούν στην κοινωνική ζωή των εφήβων

Η έρευνα της Common Sense Media, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας που επικεντρώνεται στην τεχνολογία και τον αντίκτυπο των μέσων ενημέρωσης στα παιδιά, δείχνει ότι οι έφηβοι έχουν περίπλοκη σχέση με την τεχνολογία.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά την αυξημένη χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να δηλώσουν, ότι τα κοινωνικά μέσα έχουν θετική επίδραση σε αυτά. Για παράδειγμα, το 25% λέει ότι χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί, σε σύγκριση με το 3%, που λένε ότι τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο μοναχικοί.

Μερικά βασικά ευρήματα για τους εφήβους στις Η.Π.Α.:

  • Το 81% των εφήβων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 70% δηλώνουν ότι τα χρησιμοποιούν πολλές φορές την ημέρα, από 34% το 2012. Tο 89% έχει δικό του Smartphone, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό από το 2012.
  • Το 72% των εφήβων πιστεύει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας χειραγωγούν τους χρήστες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις συσκευές.
  • Το ποσοστό των εφήβων που προτιμούν την προσωπική αλληλεπίδραση έχει πέσει από 49% το 2012, σε 32% το 2018. Η γραφή είναι πλέον ο αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας.
  • Το 13% των εφήβων λένε ότι έχουν φοβηθεί στο Internet.
  • Το 33% των εφήβων λένε ότι επιθυμούν οι γονείς τους να περνούν λιγότερο χρόνο στις συσκευές τους, από 21% το 2012.
  • Το 2012, το 68% δήλωσε ότι το αγαπημένο τους site ήταν το Facebook. Ο αριθμός αυτός έπεσε στο 15% το 2018, με τα Snapchat και Instagram να βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Μπορείτε να βρείτε όλη την έρευνα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις