Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon κατέχει το μισό ηλεκτρονικό εμπόριο στις ΗΠΑ και η δεύτερη θέση είναι έκπληξη!

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon στις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσουν στα 258,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 30% συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με νέα έρευνα του eMarketer που εξετάζει τις πωλήσεις της εταιρείας ανά κατηγορία προϊόντων.

Αυτό σημαίνει ότι η Amazon αναμένεται να κατέχει σχεδόν το ήμισυ της αμερικανικής αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το τέλος του 2018, δήλωσε το eMarketer. Η εταιρεία το προηγούμενο έτος είχε περίπου το 44% της αγοράς.

Στη δεύτερη θέση δεν είναι η Walmart, όπως κάποιοι μπορεί να περιμένουν, αλλά το eBay, σύμφωνα με την έρευνα του eMarketer. Το EBay αναμένεται να τερματίσει το έτος με περίπου το 6,6% της αμερικανικής αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου, η Apple με 3,9% και η Walmart με 3,7%.

Το eMarketer προέβλεψε ότι οι υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης θα αποτελέσουν τα κορυφαία είδη, που πωλούνται στο Amazon.com φέτος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25,5% των πωλήσεων.

Ραγδαία αναπτυσσόμενη είναι η κατηγορία ενδυμάτων και αξεσουάρ, η οποία αναμένεται να είναι λίγο πάνω από 15% των πωλήσεων φέτος. Η κατηγορία θα έχει αυξηθεί κατά 38% από τα τέλη του 2017, δήλωσε το eMarketer. Στη συνέχεια βρίσκονται στη σειρά βιβλία / μουσική / βίντεο, έπιπλα και οικιακά έπιπλα και παιχνίδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις