Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple και Amazon επενδύουν στην υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων τους

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν υπηρεσίες σε εργαζόμενους, ως πρόσθετα οφέλη,  για πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα. Αυτό ισχύει για το Facebook, την Apple αλλά και την Amazon, οι οποίες διαθέτουν ή πρόκειται να ιδρύσουν ιδιόκτητες κλινικές.

Αντί να συνεχιστεί η συνεργασία με τρίτες εταιρείες για τη λειτουργία αυτών των κλινικών, μερικές εταιρείες τεχνολογίας – και κυρίως η Apple και η Amazon αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών, που πιέζουν για τρόπους μείωσης των δαπανών των στελεχών τους για την υγεία.

Η AC Wellness είναι μια ξεχωριστή θυγατρική της Apple, στην περιοχή Santa Clara όπου εδρεύει η εταιρεία. Το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας δεν είναι γιατροί αλλά επαγγελματίες ευεξίας όπως διατροφολόγοι, ειδικοί ασκήσεων και νοσηλευτές.

Η Amazon βρίσκεται σε εσωτερικές συζητήσεις για να ανοίξει κλινικές πρωτοβάθμιας φροντίδας στο κεντρικό της γραφείο. Το αρχικό σχέδιο είναι να προσληφθεί ένας μικρός αριθμός γιατρών για να ξεκινήσει μια πιλοτική κλινική μέσα στο έτος για μια επιλεγμένη ομάδα εργαζομένων και στη συνέχεια να επεκταθεί σε περισσότερους εργαζόμενους στις αρχές του 2019.

Γιατί εισέρχονται οι μεγάλες εταιρείες στον τομέα της υγείας;

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι ο έλεγχος του κόστους είναι το κύριο κίνητρο. Πιστεύουν ότι προσπαθούν να αλλάξουν αυτό που θεωρούν ως «εκτός ελέγχου» κόστος και σίγουρα οι δαπάνες του συστήματος υγείας είναι υψηλές.

Ένας άλλος λόγος είναι η δοκιμή νέων προϊόντων ή δοκιμή των υπαρχόντων προϊόντων υγείας και ευεξίας σε πραγματικές συνθήκες. Σε αυτούς τους τομείς Apple και Google έχουν ή θα έχουν μεγάλη παρουσία στο μέλλον, με το Apple Watch για παράδειγμα.

Τέλος, πρόκειται για ένα ιδανικό βήμα για να εξεταστεί η ενδεχόμενη είσοδος των εταιρειών, όπως η Amazon π.χ., στον χώρο της υγείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις